Vakantie Corfu

Voordelig vliegen naar Corfu? Een vakantie in Corfu betekent vakantie in een stukje ongerept Griekenland. Corfu is een bergachtig eiland in Griekenland met groene landschappen, gouden zandstranden, helderblauw zeewater, traditionele dorpjes en Venetiaanse invloeden. Corfu, ook wel Korfoe of Kerkyra genoemd, ligt in het westen van Griekenland, vlak voor de kust van Albanië. Corfu is het op een na grootste eiland in de Ionische Zee. Vanwege zijn prachtige landschap met romantische baaitjes, een azuurblauwe zee en beboste heuvels is het een van de mooiste eilanden van Griekenland. Combineer dat met een heerlijk mediterraan klimaat en kleinschalig toerisme en u heeft alle ingrediënten voor een fantastische zonvakantie. Een vakantie op het eiland Corfu is ideaal voor gezinnen met kinderen, stellen en natuurliefhebbers. Maak kennis met het Griekse leven en geniet van zon, zee en strand en boek een voordelig vliegticket naar Corfu via Corendon.com

Luchthaven Corfu:

De luchthaven op Corfu heet officieel “Loannis Kapodistrias International Airport. Het vliegveld ligt ongeveer drie kilometer ten zuiden van Corfu Stad.

Klimaat Corfu:

Het klimaat op Corfu is heerlijk. Het eiland Corfu is namelijk gezegend met zachte lentes en warme zomers. In het voorjaar ligt de temperatuur altijd boven de 20 graden en in de zomer lopen temperaturen op tot 32 graden. Dankzij de natte wintermaanden is Corfu een prachtig groen eiland.

Autohuur:

Met de auto kunt u zelf het eiland Corfu verkennen. Wij adviseren u dan ook om een auto te huren. Op vakantie wilt u natuurlijk zonder zorgen genieten. Huur daarom een auto via www.corendon.com/autohuur

Lokale Keuken:

De Griekse keuken kent een reusachtige verscheidenheid aan voorgerechten. Veel vegetarisch, een grote variatie in kaasgerechten (waarvan Feta natuurlijk de bekendste is), verse groenten en veel vis. Kunt u geen keuze maken uit de vele heerlijkheden, bestel dan de zogenaamde 'Mezes', een uitgebreide en gevarieerde hoeveelheid aan voorgerechten. Corfu heeft naast de “standaard Griekse keuken” ook haar eigen gerechten! In de taverna’s en restaurants op Corfu kom je bijvoorbeeld veel pastagerechten en andere Italiaanse invloeden tegen. Eten op het Griekse eiland Corfu is altijd een feest!

Praktische informatie over Corfu –Griekenland:

Vluchtduur:

De vliegduur naar Corfu bedraagt circa 3 uur en 45 minuten.

Tijdverschil:

Op Corfu is het 1 uur later dan in Nederland (zowel in de winter als in de zomer).

Reisdocumenten:

Reizigers naar Corfu dienen in het bezit te zijn van een geldig Nederlands (en of Nederlandse identiteitskaart) of Belgisch paspoort dat nog tot na het verblijf geldig is. Een visum is niet nodig. Reizigers met een andere nationaliteit dan de Nederlandse of Belgische dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade of consulaat.

Geldzaken:

Betaalmiddel op Corfu is de euro (€). Geldautomaten zijn aanwezig en accepteren vrijwel altijd Nederlandse pinpassen. Creditcards worden op veel toeristische plekken zoals hotels, restaurants en grotere winkels geaccepteerd.

Taal:

De officiële taal in Griekenland is Grieks. Echter kunt u zich op Griekenland prima verstaanbaar maken wanneer u een beetje Engels spreekt.

Telefoneren:

Wilt u telefoneren vanuit Corfu? Het kiesnummer voor Nederland vanuit Griekenland is 0031. Het kiesnummer voor Griekenland is 0030. Mobiel bellen op Corfu is met alle Nederlandse GSM-providers mogelijk. Bellen vanuit een straattelefoon kan alleen met een telefoonkaart, die volop verkrijgbaar is.

Elektriciteit:

Het gangbare voltage op Corfu is 220 Volt-wisselstroom. Meestal passen onze West-Europese stekkers in de stopcontacten zonder het gebruik van een adapter.

 


 


  •  
    BEL NU ONS CONTACT CENTER +31 23 75 10 600