Vakantie Banjul (Gambia)

Vakantieland Gambia, officieel de Republiek Gambia, is een land in Afrika omgeven door Senegal en de Atlantische Oceaan. Het land bestaat uit een tamelijk smalle strook langs de Gambia-rivier. Gambia is zo'n 250 kilometer lang en slechts enige tientallen kilometers breed. Gambia is een van de kleinste landen van Afrika en wordt door veel mensen ook wel het Tuinhekje naar Afrika genoemd. Gambia is iets groter dan Noord-Brabant en Gelderland samen en telt ongeveer 1,7 miljoen inwoners. Ook de benaming ‘Smiling Coast of Africa’ is een veel gehoorde bijnaam omdat Gambianen over het algemeen heel vriendelijk zijn en wel van een grapje houden. Wilt u de Smiling Coast of Africa ontdekken, boek dan een goedkope vliegticket naar Gambia via Corendon.com!

Met name in onze wintermaanden is Gambia dé ideale zonbestemming. Op een kleine 6 uurtjes vliegen vindt u de zonzekere bestemming met dagelijks ruim 7 tot 8 uur zon en een gemiddelde temperatuur tussen 18 en 32 graden. Daarnaast is Gambia een voordelige bestemming, niet alleen uw reissom maar ook ter plekke is het prijsniveau zeer aantrekkelijk. Kortom, reden genoeg om via Corendon.com een goedkope vliegticket naar Gambia te boeken!

Luchthaven Banjul:

Het grootste vliegveld van Gambia is Yundum International, oftewel Banjul International Airport en ligt ongeveer 20 km van het centrum van Banjul en 15 km van de badplaatsen aan de Atlantische kust. Na landing wordt u met een busje naar de terminal gebracht. Op de luchthaven is er onder andere een restaurantje, een bank en een geldwisselkantoor, winkeltjes voor belastingvrije artikelen en een toeristen helpdesk .

Klimaat Gambia:

Gambia kent een subtropisch klimaat met een droog en een nat seizoen. De natte periode duurt van ongeveer half juni tot half oktober. Juli, augustus en september zijn de natste maanden in Gambia. De helft van alle regen valt in augustus. Het droge seizoen duurt van ongeveer half oktober tot half juni.

Autohuur:

Autohuur in Gambia is mogelijk maar wordt afgeraden gezien het chaotische verkeer.

Lokale Keuken:

In de vakantiegebieden zijn de meeste restaurants helemaal op de toeristen ingesteld. U heeft er keuze uit allerlei restaurants van Chinees tot Mexicaans. In de steden kunt u heel goedkoop Afrikaans eten, maar wees voorzichtig en let goed op de hygiëne! Men gebruikt in Gambia veel rijst, kip en vis, bereiding geschiedt meestal op een vuur. Het water dat in Gambia uit de kraan komt is in veel hotels van redelijk goede kwaliteit maar wordt afgeraden. Daarom is ons advies om flessen mineraalwater te kopen (en veel drinken!).Een van de weinige fabrieken in Gambia is de Banyul Brewery, hier wordt het goed drinkbare Gambiaanse bier Julbrew (groene flesjes) gebrouwen

Praktische informatie over Gambia:

Vluchtduur: De vluchtduur naar Banjul bedraagt ca. 6:15 uur.
Tijdverschil: : In de winter is het in Gambia 1 uur vroeger dan in Nederland. In onze zomertijd is het 2 uur vroeger.
Reisdocumenten: U dient voor een vakantie naar Gambia in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat nog tenminste een halfjaar geldig is wanneer u weer vertrekt uit Gambia. Reizigers die de Nederlandse of Belgische nationaliteit bezitten, hebben geen visum nodig. Op de heenvlucht krijgt u een formulier, een inreisvisum, die u in dient te vullen en bij vertrek op de luchthaven van Gambia dient u wederom een formulier in te vullen. Bij vertrek uit Gambia wordt een "departure-tax" berekend. De "departure-tax" is al bij uw ticket inbegrepen.

Geldzaken:

Gambiaanse munt is de Dalasi (D). De Dalasi is onderverdeeld in 100 Bututs, er zijn (beperkt) munten van 1, 5, 10, 25 en 50 Bututs en er is een munt van 1 Dalasi. Bankbiljetten zijn er van 5, 10, 25, 50 en 100 Dalasi. Betalen met creditcards is op veel plaatsen mogelijk met pincode. Pinnen is niet mogelijk. U kunt uw euro's ter plaatse omwisselen in de hotels of bij speciaal daarvoor bestemde wisselkantoren welke veelvuldig te vinden zijn in het toeristengebied. Pinnen is niet mogelijk in Gambia!

Taal:

De officiële taal in Gambia is Engels. In deze taal wordt ook op scholen onderwezen. Omdat de bevolking van Gambia afkomstig is van vele volkeren, met ieder hun eigen cultuur en taal, leven er in Gambia ongeveer vijftien verschillende stammen die ongeveer 30 verschillende talen spreken.

Telefoneren:

•Internationaal toegangsnummer: 220.
•Vanuit Nederland naar Gambia: 00 - 220 - netnummer zonder nul - abonneenummer.
•Vanuit Gambia naar Nederland: 00 - 31 - netnummer zonder nul - abonneenummer.

Elektriciteit:

•230 volt, U hebt een verloopstekker van het type G of een wereldstekker nodig.
•Stopcontacten zijn geaard en hebben drie rechthoekige gaten.

 


  •  
    BEL NU ONS CONTACT CENTER +31 23 75 10 600