De stad Groningen in het hoge noorden van Nederland heeft veel te bieden en is de laatste jaren in populariteit aan het stijgen. Groningen biedt leuke designshops met de laatste trends en niet eerder vertoonde accessoires. Straten met geurende specerijen, straten met winkels van louter ontwerpers. Straten met originele cadeaushops. Winkelen is in Groningen daarom een groot plezier.

Luchthaven Groningen Airport Eelde

Vlieg met Corendon.com van en naar Groningen Airport Eelde. De luchthaven biedt meerdere faciliteiten o.a. ook een koffiecorner,  een reisbureau, babyroom en speelwand voor de kinderen. In de airportshop, voordat u de paspoortcontrole bent gepasseerd kunt u voordelig belastingvrije artikelen kopen bv tijdschriften, dagbladen en parfums. Of heeft u last van de druk tijdens de vlucht kunt u ook hier terecht voor oordopjes. In de terminal is er ook een pinautomaat aanwezig echter is het op de luchthaven niet mogelijk om buitenlands geld te wisselen.

Vervoer:
Groningen Airport Eelde is goed bereikbaar. De luchthaven ligt op ongeveer 15km van de stad Groningen. Vanaf de luchthaven is de stad Groningen makkelijk te bereiken (A28 afrit 28).

Taxi
Per taxi kunt u makkelijk Groningen airport Eelde bereiken. Er zijn een aantal taxibedrijven die een standplaats hebben op de luchthaven.

Bus
Met de bussen van Arriva kunt  de luchthaven bereiken. Lijn 52 (Groningen- Eelde) stopt voor het luchthavengebouw. U kunt vanuit de richting Assen  met Lijn 51 (Assen - Groningen) rijden tot aan De Punt. De Punt ligt ongeveer 0,5 kilometer van de luchthaven. Op De Punt kunt u overstappen op lijn 52 zodat u voor de luchthaven wordt afgezet.

Trein
Er is geen NS station op de Groningen Airport Eelden.

Parkeren:
Alle parkeerplaatsen bevinden zich op loopafstand van de passagiersterminal. P1 en P2 bevinden zich voor de passagiersterminal. Voor mindervalide zijn er parkeerplaatsen op de terminal op P1. P4 (Lang parkeren) is bestemd voor wanneer u langer dan 1 dag wilt parkeren. Deze parkeerplaats is gesloten wanneer er geen vluchten zijn.

Autohuur:

Mits u in het bezit bent van uw nationaal rijbewijs, is het mogelijk om een auto te huren. Via Corendon.com kunt u eenvoudig een auto huren.

Restaurants in Groningen

Groningen heeft een aantal bijzondere en goede restaurants. U kunt bijvoorbeeld heerlijk dineren op de Grote Markt met uitzicht op het stadhuis.

 

Muller

Grote Kromme Elleboog 13
9712 BJ Groningen
050 - 3183208

Lukkien

Verlengde Hereweg 29
9721 AD Groningen
050 - 5269782

't Gerecht

Oude Boteringestraat 45
9712 GD Groningen
050 - 5891859


Bezienswaardigheden in Groningen

Ontdek de stad op een actieve manier bijvoorbeeld in een kano, fietsend of wandelend of op een waterfiets. Groningen is ook het culturele epicentrum van Noord-Nederland. Of het nu gaat om muziek, design, theater en architectuur. Op gebied van cultuur en musea is aan te raden:

Groninger museum:
Niet alleen vanwege het opvallende pand maar ook vanwege de wisselende tentoonstellingen. De vaste collectie bestaat onder meer uit een grote verzameling porselein en werken van het Groninger kunstgenootschap De Ploeg.

Nederlands stripmuseum:
Hier zijn een groot aantal striphelden te zien: Suske en Wiske, Jan  Jans en de kinderen, Dirkjan en nog veel meer.


  •  
    BEL NU ONS CONTACT CENTER +31 23 75 10 600