Veel gestelde vragen?

Ik heb een vraag over het coronavirus

Veelgestelde vragen - Coronavirus (COVID-19)

BELANGRIJK: we verzoeken u dringend om in de komende dagen niet met ons contact center te bellen.

Vanwege de huidige situatie is het hier zeer druk. Alle informatie die op dit moment bekend is vindt u in de onderstaande vragen en antwoorden. We excuseren ons dat we u niet van dienst kunnen zijn zoals u van ons gewend bent, maar onder de huidige uitzonderlijke omstandigheden is dat niet mogelijk.

Beste reiziger,

Hieronder beantwoorden wij de meest gestelde vragen rondom de gevolgen van het coronavirus (Covid-19). 

Ik heb een vlucht geboekt met een vertrekdatum tot en met 31 mei 2020; gaat mijn vakantie door?

Nee, uw vlucht gaat helaas niet door. Dit besluit is enerzijds het gevolg van de maatregelen die onze overheid heeft gecommuniceerd, waarbij niet-noodzakelijke reizen naar het buitenland voorlopig worden afgeraden. Daarnaast zijn ook op vrijwel alle vakantiebestemmingen op dit moment vergaande maatregelen genomen om verdere verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te beperken, waardoor geen vakantiegangers meer kunnen worden ontvangen en luchthavens, hotels en restaurants gesloten zijn. Naar verwachting gaat deze situatie nog geruime tijd duren. Daarnaast willen wij voorkomen dat u nu nog een restbetaling moet gaan doen voor een vakantie die naar alle waarschijnlijkheid toch niet kan doorgaan; we kunnen ons voorstellen dat u liever zelf over dat geld blijft beschikken. Uiteraard kunt u vanaf dit moment ook al een nieuwe vakantie bij Corendon boeken met vertrek later dit jaar en (deels) betalen met de waarde van uw voucher.

Wat betekent het financieel voor mij als mijn vlucht niet doorgaat?

Wij annuleren uw vakantie, vlucht of cruise maar u bent uw geld niet kwijt. U houdt het bedrag dat u aan ons heeft betaald als tegoed (‘waardebon’) voor een volgende vakantie. U kunt dit tegoed zien in uw voucher in uw ‘Mijn Corendon’ account. Maandag 6 april worden alle vouchers live gezet. Vanwege de doorlooptijd kan het voorkomen dat u deze dag uw voucher nog niet ziet staan. We verzoeken u geen contact op te nemen met ons Contact Center, maar even te wachten tot dinsdag 7 april; dan moet uw voucher er op staan. Wanneer u geen account heeft, kunt u uw tegoed ook zien als u inlogt op onze website met uw reserveringsnummer. Ook de eventueel betaalde kosten voor een stoelreservering (uitsluitend voor vluchten uitgevoerd door Corendon, vluchtnummers beginnend met CD, XC, XR), bagage-, reis- en/of annuleringsverzekering worden onderdeel van dit tegoed.

U hoeft niet meteen te beslissen voor welke nieuwe vakantie u kiest; u kunt hier rustig de tijd voor nemen. U kunt daarna zelf uw nieuwe pakketreis of hotelovernachting boeken via onze website. Wanneer u alleen een vlucht boekt, kan dat niet online: in dat geval moet u contact opnemen met ons Contact Center. U kunt kiezen uit ons gehele aanbod; het hoeft niet hetzelfde hotel of dezelfde bestemming te zijn. Wanneer de reissom van de nieuwe reis hoger uitvalt, brengen we u de meerkosten in rekening. Wanneer de reissom van de nieuwe reis lager uitvalt, blijft het restbedrag op uw voucher staan. U kunt dit gebruiken voor een volgende reis. Wanneer er minder dan 10% aan tegoed overblijft, wordt dit bedrag van de voucher aan u terugbetaald. . Zodra u de nieuwe boeking heeft gemaakt, kunt u uw voucher verzilveren in uw ‘Mijn Corendon’ account. Wanneer u geen account heeft, kunt u inloggen op onze website met uw reserveringsnummer.

Wordt de corona-voucher wettelijk geaccepteerd?
 
We realiseren ons dat wij – onder normale omstandigheden – bij een annulering door de reisorganisator uw gehele reissom moeten terugbetalen. De huidige situatie is echter zo uitzonderlijk dat wij ons op het standpunt stellen dat het gerechtvaardigd is om hiervan af te wijken. Ook het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de ACM hebben recent aangeraden om de voucher te accepteren. 

Tot wanneer is het tegoed van mijn geannuleerde vlucht geldig?

Met het tegoed van uw geannuleerde reis kunt u tot uiterlijk één (1) jaar na uitgifte van de voucher een nieuwe boeking maken. De voucher geldt voor alle type vakanties en voor losse vluchten. De vertrekdatum van uw nieuwe vakantie moet uiterlijk plaatsvinden op 31 oktober 2021. Alle verdere voorwaarden van de voucher kunt u vinden op: corendon.nl/reistegoed.

Wanneer ontvang ik de fysieke Corendon-voucher waarmee ik een nieuwe vakantie kan boeken?

Alle klanten die een Corendon coronavoucher moeten ontvangen, hebben hier inmiddels een e-mail over ontvangen. Heeft u hier recht op maar de e-mail nog niet gezien, dan raden wij u aan om uw ‘ongewenste e-mail’ map te controleren. Het is mogelijk dat deze hierin terecht is gekomen. Meer informatie over het gebruik van de voucher is hierin ook terug te vinden. De coronavoucher wordt maandag 6 april aan uw ‘Mijn Corendon’ toegevoegd. Vanwege de doorlooptijd kan het voorkomen dat u deze dag uw voucher nog niet ziet staan. We verzoeken u geen contact op te nemen met ons Contact Center, maar even te wachten tot dinsdag 7 april; dan moet uw voucher er op staan.

Ik heb een vlucht geboekt met een vertrekdatum in de periode tot 1 juni 2020, maar ik heb geen annuleringsbrief gehad; wat moet ik doen?

In dit geval is er onverhoopt iets mis gegaan; onze excuses hiervoor. U kunt contact opnemen met ons Contact Center om uw gegevens door te geven, zodat u alsnog van ons de mail ontvangt.

Ik heb een vlucht bij Corendon geboekt met een vertrekdatum vanaf 1 juni 2020; gaat mijn vlucht door?

Hier kunnen we nog geen uitsluitsel over geven, maar we hopen uiteraard van wel. Corendon heeft nu alle vluchten met vertrekdatum tot en met 31 mei geannuleerd.

Ik heb meerdere vakanties bij Corendon geboekt; mag ik het tegoed van de corona-voucher gebruiken voor de restbetaling van een geboekte vakantie later dit jaar?

Ja, uiteraard is dit toegestaan.

Ik heb met mijn tegoed op de corona-voucher een nieuwe vakantie geboekt en krijg nu een mail voor een aanbetaling waarbij dit aanbetalingsbedrag lager ligt dan mijn tegoed; wat moet ik doen?

U hoeft niets te doen. Dit is een automatisch gestuurde mail en deze kunt u als niet-verzonden beschouwen. Wanneer het aanbetalingsbedrag hoger ligt dan het tegoed op uw corona-voucher, moet u het verschil aan ons betalen.

Wat gebeurt er als ik met het tegoed op mijn voucher een nieuwe vakantie boek in de komende zomer, en door het coronavirus de nieuwe vakantie alsnog niet doorgaat? 

In dat geval krijgt u van ons een nieuwe voucher. Met het tegoed van uw geannuleerde reis kunt u tot uiterlijk één (1) jaar na uitgifte van de voucher een nieuwe boeking maken. De voucher geldt voor alle type vakanties en voor losse vluchten. De vertrekdatum van uw nieuwe vakantie moet uiterlijk plaatsvinden op 31 oktober 2021. Alle verdere voorwaarden van de voucher kunt u vinden bij de vraag ‘Tot wanneer is het tegoed van mijn geannuleerde reis via de Corendon corona-voucher geldig?’. Vouchers voor pakketreizen en hotelovernachtingen die worden uitgegeven vóór 1 juni 2020, zijn bovendien gedekt door de SGR. Het is nog niet duidelijk of deze periode door de SGR verlengd gaat worden. 

Ik heb een stoel gereserveerd bij een andere airline dan die van Corendon; hoe krijg ik dat bedrag terug?

Wanneer u vliegt met een andere airline dan die van Corendon (zoals Transavia of KLM) en daar een stoelreservering heeft geboekt, dan moet u dat bedrag zelf terugvragen bij de airline waar u dit heeft betaald.

Ik heb buiten Corendon om rechtstreeks bij een airline of autoverhuurder bagage, een stoelreservering of een huurauto geboekt; hoe krijg ik mijn geld terug?

Dit moet u zelf rechtstreeks met de airline, verzekeraar of het autoverhuurbedrijf regelen, hier staat Corendon verder buiten.

Is het verstandig om een reis- of annuleringsverzekering af te sluiten vanwege het coronavirus?

Wij raden altijd aan om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten, ongeacht de situatie. Wel is het zo dat elke verzekering anders in elkaar zit, dus u moet de polisvoorwaarden vooraf goed checken om zeker te weten wat wel en niet wordt vergoed. Ook raden wij u aan om te checken wat uw ziektekostenverzekering precies dekt. Het is goed om te weten dat het Calamiteitenfonds in geval van ziektes als het coronavirus geen dekking verleent. Op basis van de Wet op de Reisovereenkomst vergoedt ook de touroperator geen kosten ná de oorspronkelijke terugreisdatum, mocht u in uw hotel in quarantaine worden geplaatst. Daarnaast zijn wij als touroperator en airline niet verantwoordelijk voor het regelen en betalen van uw nieuwe terugvlucht als u door quarantaine uw oorspronkelijk geboekte terugvlucht mist. We zijn wél verplicht om u in een situatie als deze bij te staan en te ondersteunen en dat zullen wij ook doen. Daarnaast helpen wij u, waar mogelijk, om uw terugvlucht zo goedkoop mogelijk te regelen .

Gelden er in het algemeen extra maatregelen vanwege het coronavirus? 

We volgen de richtlijnen van de World Health Organization (WHO) en het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Hierin wordt aangegeven dat er vooralsnog geen aanvullende maatregelen nodig zijn. In het algemeen krijgt iedereen het advies om goed op de algemene hygiëne te letten: was handen regelmatig, hoest en nies in de binnenkant van de elleboog en gebruik papieren zakdoeken. Heeft u griepverschijnselen of een van de coronasymptomen (koorts, hoesten, ademhalingsproblemen) en bent u mogelijk in contact geweest met iemand die het coronavirus kan hebben? Neem dan voor de zekerheid contact op met de GGD.

Gelden er extra maatregelen aan boord van de Corendon vliegtuigen?

Wat betreft onze vluchtuitvoering worden we geadviseerd door verschillende instanties zoals de GGD, het RIVM, EASA en Schiphol. Mondkapjes worden niet aangeraden en ook het screenen van passagiers op airports is volgens het RIVM niet nodig. Wanneer ons airline-personeel toch het vermoeden heeft dat iemand aan boord met het virus is geïnfecteerd, handelen wij volgens bestaande luchtvaartprotocollen.

Hoe is de prijs van mijn ticket tot stand gekomen?

Na het selecteren van de door u gewenste vlucht ziet u de exacte prijsopbouw van uw vlucht(en). De prijs die u ziet is inclusief de luchthavenbelasting (luchthavenbelasting is een verzamelnaam voor allerlei toeslagen en heffingen die vanuit de luchthaven van vertrek en aankomst aan ons worden doorbelast) en de eventuele weekend- of chartertoeslagen. naar boven

Wanneer is mijn boeking definitief?

Pas als u de betalingsgegevens volledig heeft ingevuld, bevestigd heeft en een boekingsnummer van ons heeft ontvangen is uw boeking definitief. Voordat u dit alles heeft bevestigd kunt u dus gerust, vrijblijvend de informatie op onze site bekijken. naar boven

Krijg ik een bevestiging van mijn boeking?

Ja, u krijgt na de boeking een bevestiging per e-mail. Let er dus op dat u het juiste e-mail adres invoert. Ook krijgt u tijdens de laatste stap van uw boeking een bevestigingsnummer. Bewaar dit nummer goed, aangezien dit dient ter identificatie van uw boeking met bijbehorende gegevens. naar boven

Kan ik ook telefonisch contact opnemen / boeken?

Ja, u kunt ook telefonisch bij ons informatie opvragen en boeken. Neem dan contact op met ons contact center, telefoonnummer: 023-7510600 (lokaal tarief). naar boven

Hoe ontvang ik mijn tickets?

De vluchten met Corendon Airlines & Corendon Dutch Airlines zijn “ticketloos”; U ontvangt voor deze vluchten geen tickets van ons. Het enige wat u nodig heeft op de luchthaven is uw bevestigingsnummer en uw geldige paspoort of identiteitskaart. Voor vluchten met andere maatschappijen en/of naar andere bestemmingen worden de tickets in de regel 7 dagen voor vertrek verzonden per e-mail. U dient deze tickets uit te printen en mee te nemen naar de luchthaven. Bij last-minute reserveringen (vertrek binnen 7 dagen) sturen wij u de tickets per e-mail toe nadat u de volledige reissom heeft betaald. Indien u niet beschikt over internet/printer dan kunnen wij de tickets per post versturen of klaarleggen op de luchthaven van vertrek. Indien wij de tickets klaar leggen op de luchthaven kan het zijn dat hier kosten aan zijn verbonden (afhankelijk van de luchthaven van vertrek). naar boven

Wat zijn mijn vluchttijden?

De vluchttijden staan vermeld op uw bevestiging en zijn altijd onder voorbehoud van wijziging(en), omdat u een chartervlucht heeft geboekt. Wanneer er wijzigingen plaatsvinden brengen wij u hiervan tijdig op de hoogte. Wanneer u op uw bevestiging bij de vertrek- en/of aankomsttijd 00:01 of bijvoorbeeld het vluchtnummer HV000 ziet staan, dan is het vluchtnummer en/of schematijd op het moment van boeken nog niet bij ons bekend. U kunt dan 7 dagen voor vertrek uw vluchttijden bekijken op https://mijn.corendon.nl/. Wij adviseren u altijd 24 uur voor vertrek het vluchtschema te controleren op https://mijn.corendon.nl/. Voor de actuele vertrektijden op de dag van vertrek raden wij u aan Teletekst of de website van de luchthaven van vertrek te raadplegen. Hier vermelden uitvoerende luchtvaartmaatschappijen eventuele vertragingen. naar boven

Kan ik van te voren een stoel met extra beenruimte reserveren?

Op elke Corendon vlucht is het mogelijk vooraf een stoelreservering te maken (vanaf 6 weken tot 5 uur voor vertrek) via de website fly.corendon.com. Indien je vooraf geen stoel reserveert, krijg je automatisch een stoel toegewezen. Je kan dit op de luchthaven niet meer wijzigen. Dit geldt voor alle CND- en CAI-vluchten met vertrek vanaf Amsterdam.
Bij Transavia kun je vanaf 6 weken tot 48 uur voor vertrek een stoel reserveren met jouw 7-cijferig reserveringsnummer van Corendon. Wil je een stoel reserveren? klik dan hier. naar boven

Kan ik van te voren online inchecken?

Bij Corendon Airlines en Corendon Dutch Airlines kunt u 48 uur tot 5 uur voor vertrek online inchecken voor vluchten vertrekkend vanaf Amsterdam, Eindhoven, Antalya, Ibiza, Heraklion, Kos en Rhodos. Uw vluchtnummer begint met CAI of CND.
U gaat naar fly.corendon.com en volgt de volgende stappen: 1. Selecteer uw vluchtdatum en voer uw reserveringsnummer in, 2. Selecteer de passagiers die u wilt inchecken, 3. Selecteer de zitplaatsen voor de passagiers, 4. Vul uw contactgegevens in, 5. Print uw instapkaart. Op de luchthaven hoeft u alleen uw koffers af te geven. Let op: voor vluchten vertrekkend vanuit Antalya ontvangt u geen instapkaart, deze kunt u ophalen bij de incheckbalie op de luchthaven.

Bij Transavia kunt u 30 uur tot 4 uur voor vertrek online inchecken en uw instapkaart uitprinten. U gaat naar www.transavia.com (internet check-in) en volgt de aangegeven stappen. Het systeem zal een bevestigingsnummer aan u vragen, u voert dan uw reserveringsnummer U kunt tevens een instapkaart uitprinten. Vertrekt u vanaf Schiphol dan hoeft u alleen uw koffers af te geven bij de drop-off points. Op overige luchthavens begeeft u zich naar de incheckbalie. naar boven

Hoe kan ik betalen?

U kunt betalen per credit card. Het is mogelijk dat het krediet bedrijf kosten in rekening brengt, (deze kosten vindt u direct terug op uw factuur). Ook kunt u betalen via iDeal (internetbankieren). In België kunt u betalen met NetBanking. Voor iDeal en NetBanking betaalt u geen extra kosten. naar boven

Hoe laat moet ik inchecken voor mijn vlucht?

U dient voor al onze vluchten uiterlijk 2 uur voor vertrek in te checken. naar boven

Kan ik mijn vlucht nog wijzigen?

Het is mogelijk om uw vlucht voor vertrek te wijzigen. Voor het wijzigen van uw vlucht gelden de ANVR voorwaarden en dient u telefonisch contact op te nemen met ons contact center, telefoonnummer: 023-7510600. naar boven

Kan ik mijn reeds geboekte vlucht nog annuleren?

U kunt uw vlucht annuleren, volgens de ANVR voorwaarden. Dit geldt ook indien u uw vlucht mist. naar boven

Welke reisdocumenten moet ik meenemen?

Voor reizen naar Turkije dient u in het bezit te zijn van een Nederlands paspoort met minimaal één lege visumpagina of een nationale identiteitskaart. Beide dienen minstens nog 60 dagen na afloop van de visumperiode geldig te zijn. Dit betekent dat uw reisdocument bij de aanvang van geldigheid van een nieuw visum nog minimaal 8 maanden geldig moet zijn.

Voor Turkije heeft u tevens een visum nodig. U dient het visum (een E-visum) voor vertrek aan te schaffen.

Corendon biedt u nu de mogelijkheid om uw visum makkelijk en veilig aan te schaffen via een betrouwbare partner in Nederland. Deze website is niet alleen in het Nederlands, maar biedt u ook meerdere betalingsmogelijkheden aan zoals bijvoorbeeld Ideal, Paypal en Mister Cash. De kosten van dit visum bedragen € 40,95 en u kunt dit visum aanvragen via www.visa4turkey.nl/corendon.

U kunt natuurlijk ook rechtstreeks op de site van het Turkse Ministerie van Toerisme de visums aanvragen. Houdt u er rekening mee dat u daar alleen met een credit card kunt betalen. De kosten van dit visum bedragen ca. $ 35,- en u kunt hiervoor terecht op: www.evisa.gov.tr/en/.

Wanneer u uw visum heeft aangevraagd, wordt dit per e-mail naar u toegezonden. Het visum dient u uit te printen en mee te nemen naar Turkije. Let er voor beide websites op dat de naam wordt gebruikt, zoals die in het paspoort staat en dat de overige gegevens ook correct zijn. Wijzigingen zijn achteraf niet meer mogelijk.

Voor Griekenland:

U dient in het bezit te zijn van Nederlands (of Belgisch) paspoort of Europese ID kaart dat bij terugkomst in Nederland nog geldig is.

Voor Bulgarije:

Reizigers dienen in het bezit te zijn van een geldig Nederlands (en/of Nederlandse identiteitskaart) of Belgisch paspoort dat nog tot na het verblijf geldig is.

Reizigers met een andere nationaliteit dan de Nederlandse of Belgische dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade of consulaat.

Voor Egypte:

Bij reizen naar Egypte dient het Nederlandse paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn bij terugkomst. Het Belgische paspoort dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn bij terugkomst. U heeft een visum nodig dat u bij aankomst in Egypte kunt aanschaffen bij de reisleiding. De visumkosten en lokale heffingen bedragen €27,50 p.p. Indien u het visum niet aanschaft bij de reisleiding, dient u wel de lokale heffingen à €7,50 p.p. te voldoen aan te reisleiding.

Belgische paspoorthouders dienen ook nog twee extra pasfoto's mee te nemen.

Voor Tunesië:

U dient in het bezit te zijn van een Nederlands (of Belgisch) paspoort die bij terugkomst in Nederland nog geldig is. Indien er een volledig verzorgde pakketreis via Corendon geboekt is volstaat een geldige identiteitskaart met pasfoto, echter een paspoort wordt aanbevolen.

Voor Noord Cyprus:

Voor Cyprus dient u in het bezit te zijn van een geldig Nederlands (en/of Nederlandse identiteitskaart) of Belgisch paspoort dat bij terugkomst in Nederland nog geldig moet zijn.

Heeft u een andere nationaliteit dan de Nederlandse of beschikt u over een Nederlands vreemdelingenpaspoort of een Nederlands vluchtelingenpaspoort, neemt u dan contact op met het consulaat of de ambassade van het betreffende land!

Bij aankomst op Cyprus ontvangt u een toeristenvisum dat 3 maanden geldig is. Hiervoor hoeft u niet te betalen.

Voor Spanje: Mallorca/Gran Canaria/Tenerife/Lanzarote/Fuerteventura:

Reizigers dienen in het bezit te zijn van een geldig Nederlands paspoort (en of Nederlandse identiteitskaart) dat nog tot na het verblijf geldig is. Reizigers met een andere nationaliteit dan de Nederlandse dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade of consulaat. Er is geen visumplicht.

Voor Portugal:

Reizigers dienen in het bezit te zijn van een geldig Nederlands (en of Nederlandse identiteitskaart) dat nog tot na het verblijf geldig is. Er is geen visumplicht. Reizigers met een andere nationaliteit dan de Nederlandse dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade of consulaat.

Voor Macedonië:

U dient in het bezit te zijn van een geldig Nederlands (of Belgisch) paspoort of een identiteitskaart.

Voor Marokko:

Bij een verblijf van maximaal 3 maanden dient u in het bezit te zijn van een Nederlands (of Belgisch) paspoort dat na thuiskomst nog geldig is.

Voor Gambia:

Reizigers dienen in het bezit te zijn van een geldig Nederlands paspoort dat nog tot na het verblijf ten minste nog 6 maanden geldig is. Er is geen visumplicht. Reizigers met een andere nationaliteit dan de Nederlandse dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade of consulaat.

Voor Curaçao:

U dient in het bezit de zijn van een geldig Nederlands (of Belgisch) paspoort dat tot na thuiskomst geldig is. Bij binnenkomst dient u een volledig ingevulde en ondertekende ED-kaart (een immigratiekaart) te overhandigen. Deze ontvangt u in het vliegtuig.

Heeft u een andere nationaliteit dan de Nederlandse of de Belgische of beschikt u over een Nederlands vreemdelingenpaspoort of een Nederlands vluchtelingenpaspoort, neemt u dan contact op met het consulaat of de ambassade van het betreffende land!

Voor overige nationaliteiten en voor de meest actuele informatie over visum en reisdocumenten raadpleeg altijd www.visumdienst.nl of www.visumdienst.be naar boven

Heb ik een visum nodig?

Visum Egypte

Voor reizen naar Egypte heeft u een visum nodig dat u bij aankomst in Egypte kunt aanschaffen. U kunt het visum in de aankomsthal bij de Corendonbalie aanschaffen voor een bedrag van € 27,50 p.p. Dit bedrag is inclusief de servicekosten voor het van tevoren regelen door onze lokale agent en dient in euro’s betaald te worden.

Indien u ervoor kiest om zelf ter plekke het visum te regelen is dat ook mogelijk.

Visum Turkije

Voor Turkije heeft u tevens een visum nodig. U dient het visum (een E-visum) voor vertrek aan te schaffen.

Corendon biedt u nu de mogelijkheid om uw visum makkelijk en veilig aan te schaffen via een betrouwbare partner in Nederland. Deze website is niet alleen in het Nederlands, maar biedt u ook meerdere betalingsmogelijkheden aan zoals bijvoorbeeld Ideal, Paypal en Mister Cash. De kosten van dit visum bedragen € 40,95 en u kunt dit visum aanvragen via www.visa4turkey.nl/corendon.

U kunt natuurlijk ook rechtstreeks op de Nederlandstalige site van het Turkse Ministerie van Toerisme de visums aanvragen. Houdt u er rekening mee dat u daar alleen met een creditcard kunt betalen. De kosten van dit visum bedragen ca. $ 35,- en u kunt hiervoor terecht op: www.evisa.gov.tr/en/.

Wanneer u uw visum heeft aangevraagd, wordt dit per e-mail naar u toegezonden. Het visum dient u uit te printen en mee te nemen naar Turkije. Let er voor beide websites op dat de naam wordt gebruikt, zoals die in het paspoort staat en dat de overige gegevens ook correct zijn. Wijzigingen zijn achteraf niet meer mogelijk.

naar boven

Hoeveel bagage mag ik meenemen?

Bij Corendon kunt u tegen betaling uw ruimbagage bijboeken bij vertrek vanaf en aankomst op een Nederlandse en Belgische luchthaven.
Dit geldt niet bij vertrek vanaf Duitse luchthavens. Hier mag u tot 20 kg ruimbagage gratis meenemen. Als u meer dan 20 kilo per persoon meeneemt, kan een luchtvaartmaatschappij hier extra kosten voor berekenen. Dit varieert van 7 euro tot 10 euro per kilo per enkele reis per luchtvaartmaatschappij. Een baby heeft geen recht op vrije bagage. De genoemde tarieven kunnen altijd wijzigen.  

Wij adviseren u de ruimbagage direct bij te boeken en te betalen omdat de tarieven voor het bijboeken van uw bagage op de luchthaven hoger zijn.

Voor meer informatie kunt u terecht op onze bagagepagina www.corendon.com/a/bagage.

U mag één stuk handbagage per persoon meenemen, dat niet meer dan 8 kilo weegt en niet groter is dan 55 x 35 x 25 centimeter.

Per 1 maart 2020 wordt er een strenger handbagagebeleid gehanteerd op de CAI-vluchten (Corendon Airlines) met vertrek vanaf Amsterdam. Let daarom op dat uw handbagage uit maximaal 1 stuk van 8 kg bestaat en niet groter is dan 55 x 35 x 25 cm. Is dit bij het boarden niet het geval, dan moet de handbagage alsnog in het ruim worden vervoerd en krijgt u een boete van € 75. naar boven

Mag ik een huisdier meenemen?

Algemene regels voor het vervoer van honden en katten: Wij bieden de service om aan boord van onze vluchten uw huisdier mee te nemen. Dit geldt alleen voor honden en katten; overige huisdieren zijn helaas niet toegestaan.

Hieronder leest u welke voorwaarden hieraan zijn verbonden:
- U mag in de cabine maximaal 1 huisdier in een bench vervoeren.
- U mag in het vrachtruim maximaal 2 huisdieren in 2 benches vervoeren, in het speciaal hiervoor verwarmde gedeelte dat voorzien is van klimaat- en drukbeheersing.
- De afmeting van de bench mag niet groter zijn dan 47 x 30 x 27 cm.
- Wanneer het gewicht van het huisdier inclusief de bench lager is dan 5 kilo gaat het huisdier mee in de cabine. Wanneer het gewicht van het huisdier inclusief de bench hoger is dan 5 kilo gaat het huisdier mee in het vrachtruim.
- Alleen als u puppy’s meeneemt, mogen er maximaal 2 puppy’s uit hetzelfde nest in 1 bench geplaatst worden. Dit moet u van tevoren tijdens uw aanvraag vermelden. Het gewicht en de afmetingen van de bench moeten aan dezelfde voorwaarden voldoen zoals hierboven beschreven.
- De aanvraag om een huisdier mee te nemen, moet minimaal 1 week van tevoren worden ingediend via het mailadres www.corendon.com/a/bagage. De afdeling Traffic gaat vervolgens na of het maximum aantal huisdieren op de vlucht al is bereikt, waarna u zo spoedig mogelijk bericht krijgt of er voor uw huisdier nog plek is. De aanvragen zijn altijd onder voorbehoud van vluchtwijzigingen, zowel qua luchtvaartmaatschappij als qua type toestel.
- Naast een bench moet u ook in het bezit zijn van een paspoort van uw huisdier, voorzien van alle benodigde vaccinaties en andere gezondheidsinformatie over het huisdier. Het is verplicht om bij het inchecken en tijdens uw vlucht deze benodigde informatie over het huisdier bij u te hebben.
- De kosten per bench in de cabine bedragen € 30,- per enkele reis. De kosten per bench in het vrachtruim bedragen € 40,- per enkele reis. Dit geldt wanneer er 1 huisdier in de bench zit maar ook wanneer er 2 puppy’s in zitten. Dit bedrag betaalt u op de luchthaven bij de incheckbalie.
- Belangrijk om te weten: onze bemanning heeft het recht om uw huisdier te weigeren wanneer het onverantwoord lijkt om het te vervoeren of wanneer het dier zich misdraagt.

Blindengeleide-, hulp- en reddingshonden:
- Deze speciaal getrainde hulphonden worden gratis vervoerd. Het bovenstaande reglement is niet van toepassing.
- Wel verzoeken wij u om aan ons door te geven dat u met een hulphond reist, zodat wij de bemanning van de vlucht op de hoogte kunnen stellen. U kunt dit doorgeven via het mailadres bagage@corendon.nl.
- Een hulphond reist altijd mee in de cabine. De voorwaarden hiervoor zijn als volgt:
o De hond houdt geen stoel bezet
o De hond wordt geplaatst op een plek waar deze geen overlast veroorzaakt voor andere passagiers
o De hond wordt niet geplaatst bij een nooduitgang
o De hond draagt een muilkorf
o De begeleider is in het bezit van een paspoort en alle geldige gezondheidsdocumenten van de hond en is verplicht deze bij zich te hebben bij het inchecken en tijdens de vlucht.

Vechthonden :Honden die vallen in één van de onderstaande categorieën mogen niet mee op onze vluchten. Hierbij maakt het niet uit of ze wel of geen stamboom hebben. Ook honden die qua bouw vergelijkbaar zijn aan de onderstaande rassen (zogenaamde vechthonden) mogen niet mee.
• Staffordshire Terriër, American Staffordshire Terriër of Pitbull Terriër
• Mastiff
• Tosa
• Rottweiler

Aansprakelijkheid: Corendon (Dutch) Airlines is niet aansprakelijk voor verwonding, verlies, ziekte of overlijden van het huisdier. Daarbij is Corendon (Dutch) Airlines ook niet aansprakelijk in het geval het huisdier de doorgang wordt geweigerd in andere landen, staten of territoria.

Andere luchtvaartmaatschappij: Heeft u uw vakantie geboekt bij Corendon maar vliegt u met een andere luchtvaartmaatschappij dan Corendon (Dutch) Airlines? Neemt u dan telefonisch contact op met ons Contact Center via telefoonnummer 023-751 06 06.

naar boven

Wordt er aan boord een maaltijd geserveerd?

Nee, er wordt geen standaard maaltijd geserveerd aan boord. Wel kunt u tegen contante (liefst gepaste) betaling in euro´s snacks en drankjes aan boord bestellen. naar boven

Tot wanneer mag ik vliegen als ik zwanger ben?

Bij Corendon Airlines mogen zwangere vrouwen mogen tot de 28ste week van hun zwangerschap vliegen zonder een doktersrapport. In de periode van de 28ste tot de 36ste week (bij meerlingen tot de 32ste week) mogen zij alleen vliegen met een geldige doktersverklaring. Deze doktersverklaring (of Fit 2 Fly rapport), in het Engels en afgegeven door de behandelende arts of de gynaecoloog, moet vermelden dat de zwangere vrouw in een goede gezondheidssituatie verkeert en moet de vermoedelijke bevallingsdatum bevatten. Deze verklaring mag niet ouder zijn dan 1 maand (de terugvlucht inbegrepen).

De gezagvoerder is te allen tijde gerechtigd om een nieuwe medische verklaring te vragen of de zwangere vrouw te weigeren op de vlucht. Het is aangeraden om verschillende fotokopieën te hebben van de medische verklaring omdat deze bij de check-in en/of door het cabinepersoneel kunnen gevraagd worden. Vrouwen die langer dan 36 weken zwanger zijn (bij meerlingen vanaf 32 weken) worden niet aan boord geaccepteerd.

Belangrijk: Zwangere passagiers worden geacht de informatie aangaande hun zwangerschap door te geven aan ons service personeel bij de incheckbalie.

Bij Corendon Dutch Airlines mag u als aanstaande moeder tot 36 weken van uw zwangerschap zonder medische verklaring vliegen, mits de zwangerschap zonder complicaties verloopt. U moet wel een Indemnity Form ( vrijwaringsverklaring ) invullen en ondertekenen bij de check-in. Daarin staat dat Corendon Dutch Airlines niet aansprakelijk kan worden gesteld voor eventuele complicaties tijdens de reis.

Heeft u gedurende de periode tot 36 weken complicaties tijdens de zwangerschap maar wilt u toch vliegen, dan moet u een medische verklaring meenemen die niet ouder mag zijn dan zes dagen, terug te rekenen vanaf de datum van de vlucht. In de genoemde medische verklaring dient naast de vermoedelijke datum van de bevalling een bevestiging te zijn opgenomen dat u in goede gezondheid verkeert en mag vliegen.

Vanaf 36 weken is het voor uw eigen gezondheid en die van de baby niet meer toegestaan te vliegen. De retourvlucht dient dan ook voor de 35ste zwangerschapsweek te zijn gemaakt. Bent u in verwachting van een meerling, dan is het vanaf 32 weken niet meer toegestaan te vliegen.

Bij Transavia.com kunt u tot 36 weken vliegen zonder een medische verklaring, indien er geen complicaties zijn. Bij complicaties mag u vliegen tot 34 weken en heeft u een medische verklaring nodig.

Overige maatschappijen
Voor actuele informatie en voorwaarden van overige maatschappijen verwijzen wij u naar de website van de desbetreffende maatschappij.

Tip:
Maakt meerdere kopieën van uw doktersverklaring.

naar boven

Moet ik een reis- en annuleringsverzekering afsluiten?

Wij raden u altijd aan om goed verzekerd op reis te gaan. Via deze site kunt u makkelijk en snel uw verzekering afsluiten. naar boven

Wat moet ik doen als mijn bagage beschadigd of zoek is?

Is uw bagage tijdens de vlucht beschadigd of zoekgeraakt, meldt dit dan direct op de luchthaven van aankomst bij de afhandelaar van de luchtvaartmaatschappij waarmee u heeft gevlogen en laat hiervan een rapport opmaken (zogenaamd P.I.R.-rapport). Zonder dit rapport is het niet mogelijk om de schade te claimen. Meldt de schade vervolgens zo snel mogelijk bij uw verzekeringsmaatschappij. Om tot schadevergoeding over te gaan dient u de originele nota´s te overhandigen. Indien uw koffer niet is gearriveerd op uw bestemming dient u ook een P.I.R. rapport op te laten maken. De afhandelaar zal u informeren hoe de verdere procedure zal verlopen. naar boven

Mag ik een rolstoel meenemen ?

Wij bieden passagiers met een mobiliteitsbeperking de mogelijkheid om comfortabel te reizen. U kunt daarom gratis uw eigen rolstoel meenemen. Om u optimaal van dienst te zijn, willen wij weten of u zelfstandig afstanden kunt lopen, trap kunt lopen of helemaal niet kunt lopen. Meld dit duidelijk bij uw boeking. Op basis van deze informatie zorgen wij voor de juiste begeleiding op de luchthaven. Wij adviseren om bij boeking en/of minimaal 72 uur voor vertrek contact op te nemen met ons contact center zodat wij de juiste gegevens kunnen verzamelen en wij u kunnen informeren over de mogelijkheden. naar boven

Hoeveel bagage mag ik voor mijn baby meenemen?

U mag voor baby's tot en met 23 maanden de meest noodzakelijke spullen zoals luiers, dekens en fles aan boord meenemen, inclusief buggy of Maxi-Cosi. Heeft u een eigen zitplaats (voor het tarief van een volwassene) gekocht voor de baby, dan mag u voor de baby maximaal 20 kilo ruimbagage meenemen. Voor extra bagage betaalt u op de luchthaven van vertrek bij Corendon Airlines ca. €7,- per kg en bij Transavia €10,- per kg (kosten per enkele reis). Voor overige maatschappijen informeer bij de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Houdt u er rekening mee dat bovengenoemde bedragen kunnen wijzigen.  naar boven

 

Is het mogelijk om mijn naam te wijzigen?

Een wijziging aanbrengen in uw naam, geboortedatum of adresgegevens kunt u gemakkelijk en gratis zelf doen via mijn.corendon.nlmijn.corendon.nl Deze en andere wijzigingen kunt u ook telefonisch doorgeven aan ons Contact Center (023-7510606). Let op: er kunnen bij telefonische wijzigingen kosten in rekening gebracht worden, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u reist.

Mochten er wijzigingen in uw naam of geboortedatum doorgevoerd worden op de luchthaven, dan worden hier sowieso kosten voor in rekening gebracht. Deze kosten verschillen van € 30,- tot het aanschaffen van een nieuw ticket, afhankelijk van de luchtvaarmaatschappij waarmee u vliegt. Controleert u daarom goed uw gegevens en geef wijzigingen zo spoedig mogelijk door. naar boven

Reisdocumenten kinderen en alleenreizend kind

Ook kinderen en baby's moeten voor reizen naar het buitenland in het bezit zijn van een eigen reisdocument. Bijschrijven van het kind in het paspoort van de ouders kan en mag niet meer.

Ouder kind met verschillende achternaam

Heeft de ouder een andere achternaam dan het kind en reist de ouder samen met het minderjarige kind buiten het Schengengebied, dan controleert het luchthavenpersoneel of er echt een ouder-kindrelatie is. Deze extra controle is er om ontvoering van kinderen tegen te gaan. Binnen het Schengengebied vinden meestal geen grenscontroles plaats, dus ook het onderzoek naar ouder-kindrelatie niet.

Bij paspoortcontrole op Nederlands grondgebied heeft de Koninklijke Marechaussee altijd toegang tot de Basisregistratie Personen en het Centraal Gezagsregister. Daarin kan de Koninklijke Marechaussee bij twijfel controleren wie de ouders van het kind zijn of wie het ouderlijk gezag heeft. Sommige landen eisen een verklaring waarin staat dat de meereizende ouder echt de ouder is of het gezag heeft. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met de ambassade of het consulaat van het land van bestemming. Daarnaast kan een ouder de naam van zijn of haar echtgenoot of geregistreerd partner in het reisdocument laten opnemen. Als de partner dezelfde achternaam heeft als het meereizende kind is de kans groot dat de grenspassage sneller verloopt.

Meereizend kind met iemand anders dan de ouders

Reist een kind mee met iemand anders dan de ouders, bijvoorbeeld een familielid, dan eisen sommige landen een verklaring waarin de ouders toestemming (toestemmingsverklaring) geven voor deze reis. Bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming kun je informeren naar de toelatingseisen die gelden. De Koninklijke Marechaussee biedt informatie over de grenscontrole aan de Nederlandse grens.

Alleenreizend kind

Het is mogelijk om een kind in de leeftijd tussen zes en twaalf jaar alleen te laten reizen, op voorwaarde dat je aan een aantal punten voldoet.
1. Een volwassene moet jouw kind begeleiden naar de luchthaven van vertrek. Dit altijd met toestemming van u of degene met het ouderlijk gezag.
2. Deze volwassene moet het grondpersoneel van Corendon of de afhandelingsinstantie op de luchthaven van vertrek de benodigde reisdocumenten van het kind, een schriftelijk bewijs van vrijwaren en geldige legitimatie overhandigen.
3. De kosten om jouw kind alleen te laten reizen, moet u op de luchthaven van vertrek betalen.

Alleenreizend kind naar en van Curaçao

Alle kinderen die alleen naar Curaçao reizen (waaronder kinderen van vijftien tot en met zeventien jaar voor wie geen Unaccompanied Minor-service is gereserveerd) moeten een schriftelijke reistoestemming meenemen die door de ouder(s) of wettelijke voogd is ondertekend, plus een identiteitsbewijs van een ouden of voogd.

Ik heb een andere vraag!

Heeft u uw vraag hierboven niet terug kunnen vinden? Neem dan contact op met ons reserveringscentrum, telefoonnummer: 023-7510600 (lokaal tarief). naar boven

 
BEL NU ONS CONTACT CENTER +31 23 75 10 600