Voordelig vliegen naar Tenerife – Canarische Eilanden?

Tenerife, behoort tot de Canarische Eilanden en heeft een oppervlakte van 2.057 vierkante kilometer en 880.000 inwoners. De hoofdstad van Tenerife is Santa Cruz de Tenerife. Dit plaatsje is gelegen aan de oostkust van het eiland. Het eiland is, evenals de buureilanden, van vulkanische oorsprong. De grootste vulkaan van het eiland is El Teide, die met 3718 meter meteen de hoogste berg van Spanje is. Wie op Tenerife meer wil dan alleen zon, zee en strand, kan het hele jaar door ook genieten van pittoreske dorpjes, indrukwekkende en prachtige natuur en allerlei bezienswaardigheden. Je kunt op Tenerife ook kiezen voor een wandelingen of een prachtige fietstocht maken. Tenerife is echt voor elk wat wils en voor jong tot oud een ideale bestemming. Een voordelig vliegticket naar Tenerife boekt u via Corendon.com!

Luchthaven Tenerife:

De meeste internationale vluchten landen in het zuiden van Tenerife (Tenerife Sur). In het Noorden is er ook een luchthaven. Deze luchthaven ligt op slechts 20 minuten rijden van Playa de las Americas en Los Cristianos. Op de luchthaven zijn er autoverhuurbedrijven en lijnbussen die zorgen voor vervoer naar grotere toeristische centra.

Klimaat Tenerife:

Tenerife is prima geschikt voor het overwinteren want het eiland kent een mild klimaat met het hele jaar door aangename temperaturen. De gemiddelde maximum temperatuur in de winter ligt nog altijd tussen de 18 en 20 graden. Het regent weinig op Tenerife.

Autohuur:

Wilt u een auto huren op Tenerife? De wegen op Tenerife zijn over het algemeen uitstekend. De hoogteverschillen maken het autorijden op Tenerife anders dan bij ons. Bekijk alle mogelijkheden voor het huren van een auto via www.corendon.com/autohuur

Lokale Keuken:

Naast traditionele specialiteiten heeft de keuken op Tenerife, vooral in de toeristische centra, een groot aanbod. Van traditioneel tot modern en van tapas tot internationaal, op Tenerife vindt u het allemaal. Tenerife biedt vele eenvoudige, maar gezellige restaurants. In het binnenland en de kleinere kustplaatsen zijn er genoeg restaurants te vinden waar u de Canarische keuken kunt proeven. Een lokaal wijntje op Tenerife moet u ook niet overslaan.

Praktische informatie over Tenerife - Canarische Eilanden:

Vluchtduur: De vliegreis vanaf Amsterdam (Schiphol) naar Tenerife (Reina Sofia) duurt ca. 4 tot 4,5 uur.
Tijdverschil: Op Tenerife is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Reisdocumenten: Nederlanders hebben een geldig paspoort of een geldige ID-kaart nodig. Belgen hebben een geldige toeristenkaart of een geldige Identiteitskaart nodig. Indien u niet de Nederlandse nationaliteit bezit dient u bij de ambassade of het consulaat van eigen land naar de exacte grensdocumenten te informeren. Reizigers dienen zelf te zorgen dat zij op tijd in het bezit zijn van de benodigde reisdocumenten.

Geldzaken:

De euro (€) is het officiële betaalmiddel. Creditcards worden in de meeste hotels, restaurants en winkels geaccepteerd. Ook kunt u terecht bij een pinautomaat.

Taal:

Op Tenerife wordt voornamelijk Spaans gesproken. Met Engels kunt u ook bijna overal terecht op Tenerife.

Telefoneren:

Belt u vanaf Tenerife naar Nederland, dan dient u eerst 0031 (mobiel: +31) in te toetsen. Vergeet hierna niet de eerste 0 van het Nederlandse (net)nummer weg te laten. Het internationale landennummer voor België is 32.

Elektriciteit:

De netspanning op Tenerife is 220 volt. De gebruikte contactdozen in de accommodaties zijn vaak hetzelfde als in Nederland en België.


  •  
    BEL NU ONS CONTACT CENTER +31 23 75 10 600