Voordelig op vakantie naar Macedonië – Ohrid

Een vakantie in Macedonië betekent een vakantie in een land vol historie met sporen uit het verleden, vele culturele bezienswaardigheden, maar ook vakantie in een land met prachtige meren, bossen en gebergten. Macedonië is daardoor zeer aantrekkelijk voor iedereen. Een van de belangrijkste toeristische plekken in Macedonië is het meer van Ohrid. Dit 289 meter diepe meer is een van de grootste van de Balkan en tevens een van de oudste meren ter wereld. Alle badplaatsen aan het meer zijn ware trekpleisters voor watersporters, duikers en zonaanbidders. De plaats Ohrid is benoemd tot UNESCO werelderfgoed vanwege de vele culturele schatten die er te vinden zijn. Een vakantie in Macedonië betekent ook een goedkope vakantie. Het prijsniveau is in Macedonië namelijk vele malen lager dan in Nederland. De vriendelijke bevolking zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat u zich thuis voelt. Een voordelig vliegticket naar Macedonië – Ohrid boekt u via Corendon.com

Luchthaven Ohrid:

De luchthaven Orhid heet officieel “St. Paul de Apostel” en is een internationale luchthaven nabij de Macedonische toeristen plaats Ohrid.

Klimaat Ohrid:

De omgeving van het meer van Ohrid heeft in tegenstelling tot de rest van het land een mediterraan klimaat hetgeen inhoudt warme zomers en milde, regenachtige winters.

Autohuur:

Met de auto kunt u Macedonië zelf het verkennen. Er wordt rechts gereden. Naast een klein stukje snelweg zijn er verder voornamelijk tweebaanswegen in Macedonië. Wij adviseren u voor vertrek een auto te huren. U wilt immers op vakantie zonder zorgen genieten. Huur daarom een auto via www.corendon.com/autohuur

Lokale Keuken:

Macedonië heeft zowel mediterrane als centraal-Europese (Balkan) invloeden. De forel uit het Meer van Ohrid (pastrmka) is een ware specialiteit. De mediterrane invloeden en met name de Turkse uitwerking zijn veelal terug te vinden in allerlei gerechten. De prijzen voor ontbijt, lunch of diner zijn daarnaast ook nog eens zeer voordelig in Macedonië. Wist u dat ze in Macedonië ook heerlijke wijnen produceren? Onder andere de wijnhuizen Bovin en Tikveš zijn noemenswaardig. Het typisch nationaal drankje rakija is een sterke drank gemaakt van pruimen en druiven dat bij allerlei feestelijke en religieuze gelegenheden wordt gedronken. Proost!

Praktische informatie over Ohrid – Macedonië:

Vluchtduur:

Vliegen naar Ohrid – Macedonië is voordelig en snel. In slechts 2,5 uur vliegen bent u in Macedonië.

Tijdverschil:

In Macedonië is er geen tijdsverschil met Nederland.

Reisdocumenten:

U dient voor Macedonië in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een Nederlandse (EU) identiteitskaart. Indien u niet de Nederlandse nationaliteit bezit dient u bij de ambassade of het consulaat van eigen land naar de exacte grensdocumenten te informeren.

Geldzaken:

De officiële munteenheid in Macedonië is de Macedonische Denar (MKD). € 1,- is circa 60 denars. Geld kunt u wisselen bij banken en postkantoren maar ook bij de hotels. Bewaar de bonnen die u krijgt bij het wisselen goed want bij het verlaten van het land, kunt u de overgebleven Denars alleen terug wisselen als u kunt aantonen dat u ze legaal heeft verkregen. Creditcards worden in de meeste hotels, restaurants en winkels geaccepteerd. Ook kan men in de grotere steden regelmatig terecht bij een pinautomaat.

Taal:

De officiële taal in Macedonië is Macedonisch. Echter kunt u zich in Macedonië prima verstaanbaar maken wanneer u een beetje Engels spreekt. Ook verstaat het personeel van bijvoorbeeld restaurants soms Nederlands of Duits.

Telefoneren:

Wilt u telefoneren vanuit Macedonië? Voor het gebruik van uw mobiele telefoon raden wij u aan contact op te nemen met uw provider. In alle plaatsen en bij de grotere postkantoren zijn er openbare telefoons aanwezig. De meeste telefoons werken met telefoonkaarten, maar er zijn er ook die muntgeld accepteren.

Elektriciteit:

De netspanning in Macedonië is over het algemeen 220-230 volt. In principe is een verloopstekker dus niet noodzakelijk. Mocht dit wel het geval zijn dan kunt u deze vaak bij de receptie van uw accommodatie verkrijgen.

 


 


  •  
    BEL NU ONS CONTACT CENTER +31 23 75 10 600