Vakantie Lesbos ( Mytilini )

Voordelig vliegen naar Lesbos (Mytilini)? Corendon biedt goedkope vluchten aan naar Lesbos (Mytilini). Lesbos heeft genoeg te bieden: een heerlijk klimaat, een rijke cultuur en mooie stranden. Het is een prachtig eiland (het derde grootste Griekse eiland) dat bestaat uit bergen, warmwaterbronnen, adembenemende ongerepte stranden, weelderige dennenbossen en glooiende olijfboomgaarden. Lesbos is een paradijs voor wandelaars, natuurliefhebbers en vogelaars. U vindt er vele baaien, schilderachtige haventjes, kerken en kloosters en warmwaterbronnen. De hoofdstad van Lesbos, Mytilini heeft een historisch centrum. Hier vindt u prachtige oude herenhuizen, de Byzantijnse burcht en enkele musea. In de avonduren kunt u terecht bij de heerlijke Griekse restaurants of genieten van een drankje op een terras. Kortom, Lesbos is een eiland vol met oude geschiedenis en natuurlijke schoonheid. Lesbos is de ideale bestemming voor een zonnige vakantie, gecombineerd met cultuur en natuur. Wilt u meer te weten komen over dit prachtige eiland, boek dan snel en voordelig een vlucht naar Lesbos via Corendon.com

Luchthaven Mytilini (MJT):

De luchthaven Mytilini Odysseas Elytis Airport, is gelegen in (of nabij) Mytilini en heeft een 1 landingsbaan.

Klimaat Lesbos:

Het eiland Lesbos kent een mediterraan klimaat dat zich kenmerkt door zachte winters en droge warme zomers. De zomermaanden zijn in Griekenland overwegend warm en droog met hittegolven die op kunnen lopen tot boven de 40 graden. Op Lesbos is het met een heerlijk windje van de Middellandse Zee goed vertoeven.

Autohuur:

Met de auto kunt u het eiland Lesbos zelf verkennen. Wij adviseren u om een auto te huren zodat u zoveel mogelijk zelf kunt ontdekken. . U kunt een auto huren via www.corendon.com/autohuur

Lokale Keuken:

Eten op het Griekse eiland Lesbos is altijd een feest. De Griekse keuken kent immers een enorme verscheidenheid aan voorgerechten. Veel vegetarisch, een grote variatie in kaasgerechten (waarvan Feta natuurlijk de bekendste is), verse groenten en veel vis. Kunt u geen keuze maken uit de vele heerlijkheden, bestel dan de zogenaamde 'Mezes', een uitgebreide en gevarieerde hoeveelheid aan voorgerechten.

Praktische informatie over Lesbos (Griekenland):

Vluchtduur: De vluchtduur naar de luchthaven van Lesbos(Mytilini) bedraagt ca 3.10 uur.
Tijdverschil: Op Lesbos is het 1 uur later dan in Nederland (zowel in de winter als in de zomer).
Reisdocumenten: Reizigers naar Lesbos dienen in het bezit te zijn van een geldig Nederlands (en of Nederlandse identiteitskaart) of Belgisch paspoort dat nog tot na het verblijf geldig is. Een visum is niet nodig. Reizigers met een andere nationaliteit dan de Nederlandse of Belgische dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade of consulaat.

Geldzaken:

Betaalmiddel op Lesbos is de euro (€). Geldautomaten zijn aanwezig en accepteren vrijwel altijd Nederlandse pinpassen. Creditcards worden op veel toeristische plekken zoals hotels, restaurants en grotere winkels geaccepteerd.

Taal:

De officiële taal in Griekenland is Grieks. Echter kunt u zich op Griekenland prima verstaanbaar maken wanneer u een beetje Engels spreekt.

Telefoneren:

Wilt u telefoneren vanuit Lesbos? Het kiesnummer voor Nederland vanuit Griekenland is 0031. Het kiesnummer voor Griekenland is 0030. Mobiel bellen op Lesbos is met alle Nederlandse GSM-providers mogelijk. Bellen vanuit een straattelefoon kan alleen met een telefoonkaart, die volop verkrijgbaar is.

Elektriciteit:

Het gangbare voltage op Lesbos is 220 Volt-wisselstroom. Meestal passen onze West-Europese stekkers in de stopcontacten zonder het gebruik van een adapter.


  •  
    BEL NU ONS CONTACT CENTER +31 23 75 10 600