Marrakech in Marokko

Marrakech, een oude koningsstad midden in Marokko en tevens voormalige hoofdstad. Aan deze stad heeft Marokko ook zijn naam te danken. U vindt er veel moskeeën, paleizen en islamitische bouwwerken. Marrakech wordt ook wel El-Hamra genoemd, de rode stad, vanwege de terracottakleurige muren. Marrakech is een overzichtelijke stad: eenmaal binnen de prachtige stadsmuren, in de medina, kunt u alles te voet afleggen. Een bijzondere plek midden in de stad is het 16e eeuwse mausoleum voor de Sultans. Vlak om de hoek bij de grafmonumenten ligt het mysterieuze Badi Paleis. In Marrakech vindt u, naast allerlei leuke winkeltjes, de beroemde souks. Dit zijn een soort bazaars, met elk een eigen specialiteit. Er zijn wolsouks, kruidensouks, pannensouks, tapijtensouks en nog heel veel meer. Het centrum van de stad is de Jemaâ el Fna, een plein midden in de medina. Een grote open ruimte vol artiesten en slangenbezweerders. ’s Avonds verandert het plein in een reusachtige barbecue vol kraampjes met Marokkaanse lekkernijen.

Luchthaven Marrakech:

Bent u op zoek naar goedkope vluchten naar Marrakech in Marokko? Bij Corendon.com reserveert u eenvoudig en snel vliegtickets naar Marrakech. De volledige naam van de Luchthaven van Marrakech is Menara International Airport. De luchthaven is gelegen op 6 km afstand ten zuidwesten van de stad Marrakech. Voor het luchthavengebouw vindt u een groot aantal taxi’s die u naar het stadscentrum kunnen brengen maar er is tevens een busverbinding beschikbaar. De luchthaven heeft verschillende faciliteiten zoals restaurants, snackcorners, toeristen information desk, taxfree winkels en wisselkantoren.

Klimaat Marokko:

Marokko kent een grote verscheidenheid aan klimaatzones. De noordkust wordt gekenmerkt door een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en zachte, natte winters. De Atlantische kust kent een warm zeeklimaat met beperkte neerslag door het hele jaar. De hogere bergstreken kunnen met name in de winter behoorlijk koud worden en er zijn dorpen waar ’s winters tot -20 C wordt geregistreerd. ’s Zomers zijn de dagen in de bergen heet en de nachten aangenaam fris. Het zuiden van het land, zowel Marrakech als het land achter de Hoge Atlas, heeft een woestijnklimaat met zeer beperkte neerslag, hete zomers en grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Voorzie dan ook lichte kledij voor overdag en warmere kledij voor de frisse nachten.

Autohuur:

Mits u in het bezit bent van uw nationaal rijbewijs, is het mogelijk Marokko door te reizen met een huurauto.

Lokale Keuken:

Bij de Marokkaanse keuken wordt heel snel gedacht aan couscous en tajine. Het zijn ook heel belangrijke gerechten van Marokko. Echter wanneer je het over eten in Marokko wilt hebben dan volstaat dat niet. Er zijn namelijk talloze gerechten die kenmerkend zijn voor Marokko. De Marokkaanse keuken laat zich kenmerken door de verse producten die worden gebruikt. Alles wat nodig is voor het gerecht, wordt meestal nog dezelfde dag gekocht op de markt. Wat er op tafel wordt gediend is dan vaak ook afhankelijk van het seizoen. Diepvries- en blikproducten zijn nog niet echt doorgedrongen in de Marokkaanse keuken. Het geldt niet alleen voor de groenten en fruit, maar ook voor het vlees. Staat kip op het menu, dan wordt op de markt een nog levende kip gekocht waarna men deze laat slachten en ontvellen bij de slager.

Praktische informatie over Marokko:

Vluchtduur: De vluchtduur naar Marrakech bedraagt ca. 3:45 uur.
Tijdverschil: In de winter is het in Marokko 1 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland.
Reisdocumenten: Reizigers dienen in het bezit te zijn van een geldig Nederlands of Belgisch paspoort dat nog tot na het verblijf geldig is. Reizigers met een andere nationaliteit dan de Nederlandse of Belgische dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade of consulaat.

Geldzaken:

De Marokkaanse munteenheid is de Dirham. De Dirham (MAD) is onderverdeeld in centimen. 1 MAD – 0,09 €. U kan geld wisselen op de luchthaven, in de banken en in de meeste hotels. Kredietkaarten worden bijna overal aanvaard. Hoewel de diensten steeds in de prijzen zijn inbegrepen, is het toch de gewoonte om een fooi te geven : 10% van het totaal bedrag in restaurants en 2 of 3 dinar aan de bagagedrager.

Taal:

De officiële taal is een dialect van het Arabisch. Frans is de tweede taal in Marokko.

Telefoneren:

Het mobiele telefoonnetwerk dekt vandaag 95 % van het territorium. Vanuit Marokko draait u 0032 voor België en 0031 voor Nederland, en vervolgens het nummer van uw correspondent zonder de 0. Wij raden u af om vanuit uw hotelkamer te telefoneren omdat dit nogal kostelijk is.

Elektriciteit:

220 volt wisselstroom. Contactdozen en stekkers zijn over het algemeen hetzelfde als in Nederland.

Openbaar vervoer:

Men vindt in Marokko twee soorten taxi’s. De “petits taxis” of kleine taxi’s zijn zeer goedkoop en u vindt er duizenden in de steden. De “grands taxis” of grote collectieve taxi’s leggen grotere afstanden af tussen de steden.


  •  
    BEL NU ONS CONTACT CENTER +31 23 75 10 600