Vakantie naar Kreta

Behalve zon en zee heeft Kreta op het gebied van natuur en cultuur veel te bieden. De oudste tekenen van beschaving op Kreta dateren uit ongeveer 6500 v. Chr. toen volkeren uit Klein Azie zich naar het eiland begaven.

Na vele beschavingen, oorlogen en natuurrampen, verkregen de Kretenzers na een revolutie in 1898 uiteindelijk hun onafhankelijkheid. Eigenlijk ongewild, want Kreta wilde bij Griekenland horen. In 1913 werd Kreta uiteindelijk opgenomen in het Koninkrijk Griekenland, na de overwinning van de Grieken in de Balkanoorlog. Tegenwoordig wordt de bevolking van Kreta geschat op ongeveer 700.000 inwoners. De officiële taal is Grieks, maar met een beetje Engels kunt u zich prima verstaanbaar maken.

Luchthaven Heraklion:

Luchthaven Heraklion is een middelgrote luchthaven in Griekenland. De luchthaven ligt 5 km van Iraklion. Heraklion een populaire bestemming voor de zomervakanties, maar ook voor korte uitstapjes gedurende het hele jaar.

Heraklion is de hoofdstad van Kreta en ligt centraal aan de Noordkust van het eiland. Het is een van de grootste steden van Griekenland en het vliegveld heeft de grootste charter capaciteit van het land. Het is een levendige stad. Door de centrale ligging, goede verbindingen met het vasteland en Europa en de aanwezigheid van veel hotels, is Iraklion meestal het beginpunt van een Kreta-reis.

Klimaat Griekenland:

Over het algemeen genomen is Griekenland gezegend met een redelijk mild Middellands Zeeklimaat met zachte winters en ongeveer 300 dagen zon per jaar. Maar Griekenland kent ook klimatologische uitersten. Er heersen in de winter soms barre omstandigheden in het noorden van het vasteland.

Autohuur:

Mits u in het bezit bent van uw nationaal rijbewijs, is het mogelijk Griekenland door te reizen met een huurauto. Via Corendon.com kunt u eenvoudig een auto huren. www.corendon.com/autohuur

Lokale Keuken:

Griekse keuken kennen de meeste mensen al uit de Griekse restaurants in eigen land. In Griekenland zult u ontdekken dat deze toch nog iets veelzijdiger is. En natuurlijk smaakt alles op een leuk terras bij de zonsondergang altijd net nog iets beter. U zult veel eetgelegenheden met de naam 'Taverna' ontdekken. Dit zijn van origine authentieke Griekse eetgelegenheden met een sobere inrichting, houten of stalen tafels met plastic of stoffen kleedjes en oude houten stoelen. De Grieken eten vrijwel nooit voor 21.00. Het is gebruikelijk dat men alle gerechten tegelijkertijd op tafel zet. Salades, voorgerechten, hoofdgerechten worden allemaal tegelijkertijd geserveerd, tenzij u uitdrukkelijk vraagt het anders te doen. De Grieken zijn gek op vlees. Suflaki, Gyros en Byfteki vindt u dan ook op vrijwel elke menukaart. Daarnaast natuurlijk veel olijven en heerlijke tomaten. En indien u echt geen keuze kunt maken bestelt u gewoon mezes, dan krijgt u van alles een beetje.

Praktische informatie over Griekenland:

Vluchtduur: De vluchtduur naar Kreta bedraagt ca. 3:30 uur.
Tijdverschil: In Griekenland is het een uur later dan in Nederland.
Reisdocumenten: Reizigers dienen in het bezit te zijn van een geldig Nederlands of Belgisch paspoort dat nog tot na het verblijf geldig is. Reizigers met een andere nationaliteit dan de Nederlandse of Belgische dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade of consulaat.

Geldzaken:

De Griekse munteenheid is net als in Nederland de Euro, het is daarom niet nodig om voor aanvang van uw vakantie geld te wisselen. Het prijsniveau is buiten het hoofdseizoen vergelijkbaar met de Nederlandse begrippen. Banken zijn elke dag open behalve op zaterdag, zondag en officiële feestdagen. Openingstijden: maandag - donderdag: 8.00 uur tot 14.00 uur. Vrijdag 8.00 uur tot 13.00 uur.

Taal:

De officiële taal in Griekenland is Grieks. Echter kunt u zich op Griekenland prima verstaanbaar maken wanneer u een beetje Engels spreekt. Ook verstaat het personeel van bijvoorbeeld restaurants soms Nederlands of Duits.

Telefoneren:

Het voordeligst telefoneren kan gedaan worden in het telefoonkantoor (OTE) die in de meeste toeristenplaatsen te vinden zijn. Internationaal telefoneren is mogelijk bij telefoonkantoortjes, hotels, wissel/excursiekantoortjes, kiosken en openbare telefoons. U kunt met een mobile telefoon van een Nederlandse aanbieder gebruik maken van de Griekse telefoonaanbieders. De aanbieders hebben dekking op vrijwel het gehele eiland. Het kan voorkomen dat er in de binnenlanden geen of slecht bereik is. Vooral op het westelijke deel van Kreta is de dekking minder goed.

Elektriciteit:

220 volt wisselstroom. Contactdozen en stekkers zijn over het algemeen hetzelfde als in Nederland.

 


 


  •  
    BEL NU ONS CONTACT CENTER +31 23 75 10 600