Vakantie naar Kos

De veelzijdigheid van het Griekse fietseiland Kos biedt zowel jong als oud een perfecte vakantie. Kos-stad is de hoofdstad van het kleine eiland Kos en ligt aan de oostkust, recht tegenover het Turkse Turgutreis en Bodrum, dat je in de verte kunt zien liggen. Het compacte centrum is prima te bewandelen en kenmerkt zich door de vele parken, archeologische opgraafplaatsen en lanen omgeven door palmbomen. Het voordeel van de compactheid is dat je geen enorme afstanden hoeft af te leggen om je te verplaatsen binnen het centrum. Wilt u dit kleine eiland ook verkennen, boek dan een van onze goedkope vliegtickets naar Kos.

Luchthaven Kos:

Kos telt één luchthaven, Hippokrates airport, die vrijwel centraal op het eiland ligt bij de plaats Antimáchia. De reistijd vanaf de luchthaven naar de oostkust van het eiland (Lambi, Kos-Stad en Psalidi) is ongeveer 20 tot 35 minuten.

Klimaat Kos:

Het eiland Kos is over het algemeen gezegend met een redelijk mild Middellands Zeeklimaat met zachte winters en ongeveer 300 dagen zon per jaar. Maar Kos kent ook klimatologische uitersten. Er heersen in de winter soms barre omstandigheden in het noorden van het vasteland.

Autohuur:

Uw vakantie op Kos in alle vrijheid beleven? Omdat het eiland vlak en niet al te groot is, adviseren wij u een auto te huren. Kos kent een redelijk aantal autoverhuurders. Wie zeker wil zijn van een bepaald type auto en een bepaalde prijs doet er goed aan om vooraf te reserveren. www.corendon.com/autohuur

Lokale Keuken:

Op Kos komt u veel eetgelegenheden met de naam 'Taverna' tegen. Dit zijn van origine authentieke Griekse eetgelegenheden met een sobere inrichting, houten of stalen tafels met plastic of stoffen kleedjes en oude houten stoelen. De Grieken eten vrijwel nooit voor 21.00. Het is gebruikelijk dat men alle gerechten tegelijkertijd op tafel zet. Salades, voorgerechten, hoofdgerechten worden allemaal tegelijkertijd geserveerd, tenzij u uitdrukkelijk vraagt het anders te doen. De Grieken zijn gek op vlees. Suflaki, Gyros en Byfteki vindt u dan ook op vrijwel elke menukaart. Daarnaast natuurlijk veel olijven en heerlijke tomaten. En indien u echt geen keuze kunt maken bestelt u gewoon mezes, dan krijgt u van alles een beetje.

Praktische informatie over Kos –Griekenland:

Vluchtduur:

De vluchtduur naar Kos bedraagt ca 3.45 uur. Transfertijd vanaf de luchthaven Kos naar: Kos-Stad: ca. 35 minuten Mastichari: ca. 15 minuten Tigaki: ca. 25 minuten U dient er rekening mee te houden dat de hier bovengenoemde transfertijden slechts ter indicatie zijn en er altijd tijdspelingen mogelijk kunnen zijn.

Tijdverschil:

Op Kos is het 1 uur later dan in Nederland (zowel in de winter als in de zomer).

Reisdocumenten:

Reizigers naar Kos dienen in het bezit te zijn van een geldig Nederlands (en of Nederlandse identiteitskaart) of Belgisch paspoort dat nog tot na het verblijf geldig is. Reizigers met een andere nationaliteit dan de Nederlandse of Belgische dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade of consulaat.

Geldzaken:

Betaalmiddel op Kos is de euro (€). Geldautomaten zijn volop aanwezig en accepteren vrijwel altijd Nederlandse pinpassen. Creditcards worden op veel toeristische plekken zoals hotels, restaurants en grotere winkels geaccepteerd.

Taal:

De officiële taal in Griekenland is Grieks. Echter kunt u zich op Griekenland prima verstaanbaar maken wanneer u een beetje Engels spreekt. Ook verstaat het personeel van bijvoorbeeld restaurants soms Nederlands of Duits.

Telefoneren:

Wilt u telefoneren vanuit Kos? Het kiesnummer voor Nederland vanuit Griekenland is 0031. Het kiesnummer voor Griekenland is 0030. Mobiel bellen op Kos is met alle Nederlandse GSM-providers mogelijk. Bellen vanuit een straattelefoon kan alleen met een telefoonkaart, die volop verkrijgbaar is.

Elektriciteit:

Het gangbare voltage op Kos is 220 Volt-wisselstroom. Meestal passen onze West-Europese stekkers in de stopcontacten zonder het gebruik van een adapter.

 


 


  •  
    BEL NU ONS CONTACT CENTER +31 23 75 10 600