Hurghada in Egypte

Hurghada is aan 3 kanten omringd door alleen maar woestijn, maar aan de vierde kant door het diepblauwe en kristal heldere water van de Rode Zee. Hurghada heeft in tegenstellingen tot andere badplaatsen een karakteristieke langgerekte bebouwing. U vindt hier verschillende luxe hotels maar ook gezellige restaurants en barretjes waar u zich uitstekend kunt vermaken.

Hurghada is zowel boven als onder water meer dan de moeite waard. De onderwaterwereld kent een flora en fauna die slechts op enkele plaatsen in de wereld te vinden is. In Hurghada kunt u de sfeer proeven op de lokale markten en op geringe afstand bevindt zich een schat aan culturele bezienswaardigheden. Het is zeker aan te raden om hier een dagje voor uit te trekken tijdens u vakantie.

Luchthaven Hurghada:

De luchthaven van Hurghada is Hurghada Airport. Vanaf de luchthaven ben u in circa 15 minuten in Hurghada stad en de meeste resort hotels. Reken voor een transfer per taxi met circa 30,- Egypt pounds.
Op de luchthaven van Hurghada dient u het verplichte visum te kopen.

Klimaat Egypte:

Kenmerkend voor het Egyptische klimaat is de droogte. In Alexandrië, in het vochtigste gedeelte, valt jaarlijks gemiddeld 200 mm regen, terwijl in het zuiden gemiddeld 80 mm of minder valt. In de zomer kunnen de temperaturen tot extreme hoogten oplopen: van 40°C in Caïro tot 50°C in de westelijke en zuidelijke woestijngebieden. Langs de Middellandse zeekust is het koeler; de maximumtemperatuur bedraagt hier 's zomers circa 32°C. Gedurende de wintermaanden (van november tot maart) is het weer betrekkelijk droog en koel. De gemiddelde dagtemperatuur bedraagt dan rond de 18°C. 's Nachts kan het flink afkoelen, tot dichtbij het nulpunt. In april en mei steekt vanuit de woestijn regelmatig de 'Khamsin' op. Deze droge zandstorm met snelheden tot 150 km per uur kan veel schade aan de oogst toebrengen. In het voorjaar en het begin van de zomer kan in het zuiden van Egypte hardnekkige mist ontstaan, die een gunstig effect heeft op de plantengroei.

Autohuur:

Mits u in het bezit bent van uw nationaal rijbewijs, is het mogelijk Egypte door te reizen met een huurauto.

Lokale Keuken:

Eten in hotels is vaak niet volgens de authentieke Egyptische keuken maar er zijn echter voldoende goede restaurants die een ruime keuze hebben aan lokale gerechten.
Egypte kent een paar bieren van goede kwaliteit zoals Stella en Sakkara, redelijke witte en rode wijnen, zoals Omar Khayam en Obelisque, die afkomstig zijn uit de delta. Thee en koffie, vruchtensappen en Karkadeh, een rode thee getrokken uit de gedroogde bloemen van de hibiscus, zijn overal verkrijgbaar.

Praktische informatie over Egypte:

Vluchtduur: De vluchtduur naar Hurghada bedraagt ca. 3:00 uur.
Tijdverschil: In Egypte is het een uur later dan in Nederland. (Egypte past de zomertijd toe van eind april tot eind september).
Reisdocumenten: Nederlanders, Belgen en Duitsers dienen in het bezit te zijn van een paspoort dat vanaf de vertrekdatum uit Egypte nog ten minste zes maanden geldig is. Voor Nederlanders en Duitsers is het niet mogelijk om te reizen met een identiteitskaart. Reizigers met een andere nationaliteit dienen de Egyptische ambassade te informeren aan welke criteria zij moeten voldoen (Ambassade: 070-3542000). U heeft een visum nodig voor Egypte, het bedrag van 25 euro per persoon dient u terplaatse te betalen.

Geldzaken:

De munteenheid in Egypte is de Egyptische pond, onderverdeeld in 100 piasters. Er zijn munten van 1,2,5,10,20 en 50. Let op bij beschadigde, gescheurde of verouderde biljetten deze worden namelijk vaak geweigerd. Wij adviseren daarom deze zelf ook niet aan te nemen.

Betaalmiddelen
De duurder hotels en restaurants accepteren creditcards, evenals sommige winkels en autoverhuurbedrijven. American Express, Visa en Mastercard zijn het gangbaarst. Indien je afrekent met een creditcard wordt er vaak nog een provisie bij het bedrag opgeteld.
Alle banken veel grote hotels en restaurants accepteren traveller cheques. Met je pinpas kun je tegenwoordig op steeds meer plekken terecht. Je kunt in de toeristische gebieden gewoon met euro’s betalen. Neem wel kleine coupures mee (briefjes van 5 of 10 euro. Bewaar je wisselbewijzen, deze moet je namelijk kunnen tonen om ponden terug te wisselen als je Egypte verlaat.

Prijzen
Het gem. prijsniveau van het land is laag in vergelijking met Nederland. Het is gebruikelijk om in drink- en eetgelegenheden een fooi te geven (10%). Personeel in hotels is grotendeels afhankelijk van fooien. Ook voor gidsen, parkeerwachters, kruiers en benzinepompbedienden is een redelijke fooi gebruikelijk. Onderhandelen en afdingen is in veel winkels noodzakelijk. Prijzen in bars, restaurants en supermarkten zijn vast. De prijzen van maaltijden en drankjes in hotels zijn vergelijkbaar met die in landen als Marokko en
Tunesië. Wel duur zijn geïmporteerde, westerse artikelen in supermarkten. Men hanteert vaak een toeristenprijs (ca. 3x de Egyptische prijs).

Taal:

Het Egyptisch Arabisch is de officiële voertaal van Egypte. In de toeristische steden wordt er ook Engels en Frans gesproken.

Elektriciteit:

De netspanning in Egypte bedraagt 220 volt (50 Hz.). De stekker is gelijk aan het Engelse systeem met 3 pinnen.


  •  
    BEL NU ONS CONTACT CENTER +31 23 75 10 600