Voordelig vliegen naar Faro - Portugal

Vliegen naar Faro, Portugal? Corendon biedt goedkope vluchten aan naar Faro. Faro is de hoofdstad van de populaire vakantiebestemming de Algarve in het zuiden van Portugal. Faro heeft een eigen luchthaven die in de zomermaanden rechtstreeks door Corendon Airlines vanaf Amsterdam Schiphol wordt aangevlogen. Door de rijke historie heeft de stad Faro veel bezienswaardigheden. De historische bouwwerken zijn het meest interessant voor de toerist. Voor schitterende stranden kunt u beter naar de vakantiedorpen in de buurt reizen zoals bijvoorbeeld het schitterende Albufeira.

Luchthaven Faro:

De internationale luchthaven van Faro ligt op 6 kilometer ten westen van de stad, direct aan zee. Met het openbaarvervoer of taxi kunt u snel en voordelig in de stad komen.

Klimaat Portugal:

Portugal heeft een mediterraan klimaat. Het zuiden van het land in het hele jaar door droog en zonnig met in de zomermaanden wel 10 tot 12 uur zon per dag. Ideaal als u tijdens de zomervakantie verzekerd wilt zijn van mooi weer. Ook in de wintermaanden is een vakantie naar Portugal een geschikte keus.

Autohuur:

Wij adviseren u om een auto te huren (deze kunt u ophalen op de luchthaven Faro) zodat u zoveel mogelijk zelf kunt ontdekken en kunt genieten van de schitterende natuur, de interessante cultuur en de vriendelijke bevolking. U kunt een auto huren via www.corendon.com/autohuur

Lokale Keuken:

Een traditionele maaltijd in Portugal bestaat vaak uit vlees of vis met aardappelen of rijst en een gemengde salade. Elke streek in Portugal heeft daarop eigen varianten en bijzondere gerechten met producten uit de regio. Vanwege de Atlantische Oceaankust staan er op elke menukaart in Portugal wel voor- en hoofdgerechten met verse vis en zeevruchten en natuurlijk met gezouten kabeljauw. Overal in Portugal vind je zogenaamde ‘pastelerias' (banketbakkerijen). Bij een kopje koffie in een koffiehuis of tijdens de lunch worden veel gebakjes (bolos) gegeten. Eten in Portugal is absoluut een feest!

Praktische informatie over Faro:

Vluchtduur: De vluchtduur naar Faro Airport bedraagt ca 2.45 uur.
Tijdverschil: In Portugal is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Reisdocumenten: U heeft een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart nodig. Controleer altijd of de geldigheid van het document ruim voldoende is voor uw verblijf in Portugal.

Geldzaken:

Betaalmiddel in Faro Portugal is de euro (€). Geldautomaten zijn aanwezig en accepteren vrijwel altijd Nederlandse pinpassen. Creditcards worden op veel toeristische plekken zoals hotels, restaurants en grotere winkels geaccepteerd.

Taal:

De officiële taal in Portugal is Portugees. Echter kunt u zich in Portugal prima verstaanbaar maken wanneer u Spaans, Engels of Duits spreekt.

Telefoneren:

Wilt u telefoneren vanuit Faro Portugal? Het kiesnummer voor Nederland vanuit Portugal is 0031. Het kiesnummer voor Portugal is +351.

Elektriciteit:

Het gangbare voltage op Portugal is 220 Volt-wisselstroom.


  •  
    BEL NU ONS CONTACT CENTER +31 23 75 10 600