Enfidha in Tunesie

In het zuid-oosten van Tunesië ligt Enfidha. Een streek met brede zandstranden, oude tradities en bijzondere verrassingen in de nabijgelegen woestijn. De legende wil dat Odysseus dit met palmen begroeide eiland ontdekte en eigenlijk dus als de eerste toerist kan worden gezien. Homerus schrijft dat Odysseus, door de wind over de zeeën gedreven, ontscheept op het eiland van de 'Lotufagen' (lotuseters), waarbij de eters van de vrucht van 'lotos' alles vergaten en niet meer van het eiland af wilden, laat staan nog nieuws naar het thuisfront zonden. De dorpen, wijken, de middeleeuwse burchten Borj El Kebir in Houmt Souk en Borj Kastil in het zuiden, alsmede verschillende moskeeën zijn stille getuigen van een uitgesproken welvaart en rijke geschiedenis.

Luchthaven Enfidha:

De Luchthaven heet officieel Enfidha Hammamet Airport.

Klimaat Tunesie:

Het klimaat in Tunesie is vrij gevarieerd. Doordat het land precies tussen twee klimaten in ligt, verschilt het per regio. In het noorden en oosten grenst Tunesie aan de Middellandse Zee en kent het hierdoor een Middellandse Zeeklimaat. In het zuiden vertoont Tunesie steeds meer kenmerken van de Sahara, waar dan ook een echt woestijnklimaat is.
Het noorden en oosten van Tunesie vertonen het meest kenmerken van een Middellandse Zeeklimaat. Er is een subtropisch klimaat met warme en zeer droge zomers. In de winter neemt de temperatuur af, maar blijft het toch steken op ongeveer 20C . Tunesie is hierdoor ook een populair land voor toeristen die willen overwinteren.

Autohuur:

Mits u in het bezit bent van uw nationaal rijbewijs, is het mogelijk Tunesie door te reizen met een huurauto.

Lokale Keuken:

Voor de echte Tunesische gerechten kunt u terecht bij de kleinere, plaatselijke eetgelegenheden. Het bekendste nationale gerecht is de verrukkelijke couscous die opgediend wordt met lam, kip, vis of groenten. Ook chakchoukas en tbikhas, suddergerechten van groenten en vlees, zijn de moeite waard om te proberen. Vergeet uw dieet en geniet van al dit lekkers. De nationale drank is groene muntthee die heet en zoet wordt gedronken.

Praktische informatie over Tunesie:

Vluchtduur: De vluchtduur naar Enfidha bedraagt ca. 3:30 uur.
Tijdverschil: Er is geen tijdsverschil met Nederland
Reisdocumenten: Een geldig paspoort is vereist dat na thuiskomst nog minimaal 1 maand geldig is. In tegenstelling tot wat op uw Europese identiteitskaart staat vermeld, is het volgens de Tunesische ambassade wel mogelijk om met een identiteitskaart naar Tunesië af te reizen (alleen met georganiseerde reizen). Uw identiteitskaart dient dan na thuiskomst nog minimaal 1 maand geldig te zijn. Reizigers met een andere nationaliteit dan de Nederlandse of Belgische dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade of consulaat.

Geldzaken:

De munteenheid van Tunesië is de Dinar (DT). De Tunesische dinar wordt verdeeld in duizend millimes en heeft een waarde van ongeveer Euro 0,75. Er bestaan biljetten van 30, 20, 10 en 5 dinar en muntstukken van 1 dinar, 500, 100, 20, 10 en 5 millimes.
Internationale creditcards (MasterCard, American Express, Diners Club en Visa) worden nagenoeg overal geaccepteerd. Geldautomaten zijn in de meeste steden aanwezig. Travellercheques kunnen bij elke bank omgewisseld worden.
Import en export van dinars zijn streng verboden. U kunt het beste Euro’s wisselen bij aankomst op het vliegveld, bij banken en in hotels. Overal geldt de officiële dagkoers. U mag maximaal 400 euro’s pp. Contant geld meenemen. Op de luchthaven kan 30% van het totale gewisselde bedrag worden teruggewisseld met een maximum van 100 DT p.p ( wisselstrookjes dus goed bewaren).

Taal:

De officiele taal van Tunesie is het Arabisch. Net als Marokko, Algerije, Libie en Mauretanie, behoort Tunesie tot de Magreb-landen. De taal van deze landen ligt ook erg dicht bij elkaar. Hoewel ze allen Arabisch als voertaal hebben, zijn er toch verschillen in de taal. Naast Arabisch spreekt men ook Frans in Tunesie. Dit wordt echter steeds minder.

Telefoneren:

Wanneer u naar Nederland wilt bellen, kiest u het toegangsnummer 00-31 en vervolgens het gewenste nummer zonder de eerste nul. Wanneer u vanuit Nederland naar Tunesië wilt bellen, kiest u 00-216 en daarna het nummer ook weer zonder de eerste nul. Bij de taxi-phones (herkenbaar aan het geld uithangbord) kunt u het voordeligst bellen. U kunt ook uw mobiele telefoon meenemen: deze werkt overal.

Elektriciteit:

220 volt wisselstroom. Contactdozen en stekkers zijn over het algemeen hetzelfde als in Nederland.

Openbaar vervoer:

Het treinbusnet van Tunesië dekt het hele land en is efficiënt en betaalbaar. Taxi’s zijn goedkoop. De gele taxi’s blijven in de stad, met de “grand taxi’s kunnen langere afstanden worden afgelegd. De “ louages” zijn groepstaxi’s die tegen een afgesproken prijs de verbindingen tussen de grote steden verzekeren.


  •  
    BEL NU ONS CONTACT CENTER +31 23 75 10 600