Eilat in Israël

Wat veel mensen vaak niet weten is dat Israël een prachtig land is met legio aan vakantiemogelijkheden. Van een zon-, zee- en strandvakantie tot een actieve vakantie waarbij u de beruchte geschiedenis van dit land kunt onderzoeken of vele tochten door Israël kunt maken. Israël heeft vele tegenstellingen die dit land bij velen geliefd maakt. Religie speelt hier natuurlijk een grote rol in de geschiedenis, de cultuur en de vele bezienswaardigheden die dit land te bieden heeft. Ook het landschap laat u vele tegenstrijdigheden zien. In het noorden vindt u gebergten met veel groen en watervallen. In het uiterste zuiden ligt Eilat te midden van de woestijn en aan de rode zee vlakbij de Egyptische grens. Dit is dan ook met recht de warmste stad in het land. Hier kunt u genieten van zon, zee en strand maar ook van het gezellige uitgaansleven.

In dit prachtige land is het ook mogelijk om diverse jeepsafari’s of kameel- en wandeltochten door de woestijn te maken. Verder kunt u een bezoekje brengen aan de Dode Zee om u daarna tientallen jaren jonger te voelen. Het zonovergoten Eilat biedt u vele mooie stranden, watersportmogelijkheden en de beste duikplekken ter wereld. Genoeg redenen dus om via Corendon.com een goedkope vliegticket naar Israël te boeken!

Luchthaven Ovda:

Het Ovda International Airport, ook bekend als het Eilat-Ovda Airport is een van de belangrijkste civiele luchthavens in de staat Israël. Ze ligt in het zuiden van de Negev-woestijn. Luchthaven Ovda International Airport, gelegen in (of nabij) Ovda, heeft een 2-tal landingsbanen, waarvan de langste landingsbaan 9843 voet (3000 meter) lang is. Ovda Airport is de belangrijkste luchthaven voor chartervluchten naar Eilat.

Klimaat Eilat/Israël:

Israël kent het Middellandse Zeeklimaat met hete en droge zomers en natte winters. Het zuiden van het land is heet en droog. De meeste neerslag valt in de kustgebieden en het heuvelachtige centrum van Israël.

Autohuur:

Mits u in het bezit bent van een internationaal rijbewijs, is het mogelijk Israël door te reizen met een huurauto. Alle grote Europese verhuurbedrijven bezitten vestigingen in Israël.

Lokale Keuken:

Israël heeft een lokale keuken die uit alle hoeken van de wereld komt door de etnische smeltkroes van culturen, godsdiensten en vele immigranten. De eetcultuur is hierdoor veelzijdig en van hoog niveau. Een echt Israëlisch gerecht is Falafel, humus, tahini met couscous. Ook hieraan zijn de vele culturen alweer af te lezen. De Israëlisch eetcultuur is zeer geraffineerd en volgt de laatste trends. Waardoor ook o.a. de Japanse, Italiaanse, Franse en Amerikaanse keukens goed zijn vertegenwoordigt. Eén ding is zeker, in de Israëlisch keuken proeft u de zon terug. Het ontbijt in Israël mag u zeker niet overslaan. Deze is zeer uitgebreid en wordt door de meeste hotels geserveerd door een zeer uitgebreid buffet van groenten, salades, kaas, eieren, gerookte vis, brood, gebak, yoghurt, muesli en fruit. In bijna elk restaurant kunt u een Engelstalige menu krijgen. Het is gebruikelijk om fooien te geven aan bedienend personeel. Het staat u natuurlijk altijd vrij om zelf te beslissen, maar wij raden voor Eilat aan om hiervoor 10% over de totaal prijs te berekenen.

Praktische informatie over Eilat/Israël:

Vluchtduur: De vluchtduur naar Eilat Ovda Airport bedraagt ca. 4 uur 40 minuten en naar Tel Aviv ca. 4 uur 30 minuten. Let op: U dient altijd in het bezit te zijn van tickets voor reizen naar Israël.
Tijdverschil: In Israël is het 1 uur later dan in Nederland. Let op: tussen de vrijdag voor de laatste zondag in maart en de laatste zondag in maart is het 2 uur later dan in Nederland.
Reisdocumenten: Voor Israël heeft u een paspoort nodig en dient nog minimaal 6 maanden na terugkomst geldig te zijn. Uw paspoort dient 1 lege pagina te hebben. Visum is niet verplicht. Indien u niet de Nederlandse nationaliteit bezit dient u bij de ambassade of het consulaat van eigen land naar de exacte grensdocumenten te informeren. Reizigers dienen zelf te zorgen dat zij op tijd in het bezit zijn van de benodigde reisdocumenten.

Geldzaken:

De Israëlisch munteenheid is de NIS (Nieuw Israëlisch Shekel). De Israëlische Sjekel is ongeveer (1 Sjekel) 0,20 euro waard. Een Sjekel is onderverdeeld in 100 Agorot. Er zijn munten van 5 en 10 Agorot en Israëlisch munten van 0,5, 1, 2, 5 en 10 Sjekel. Het Israëlisch papiergeld bankbiljetten bestaan in de waarden 20, 50, 100 en 200 Sjekel. Pinnen kun je op de meeste toeristische plaatsen in Israël wel. Let wel even op de aangegeven logo’s. Geld wisselen kan bij de meeste hotels en banken en ook een creditcard is een algemeen geaccepteerd betaalmiddel. Zet uw pinpas ‘aan’. Voor uw veiligheid hebben de meeste banken betaalpassen standaard geblokkeerd voor gebruik buiten Europa. Als u op vakantie gaat buiten Europa kunt uw pinpas kosteloos ‘aan’ zetten bij uw bank.

Taal:

De officiële taal van Israël is het Modern Hebreeuws, ook wel Ivriet genoemd. Het verschil tussen Modern Hebreeuws en Klassiek Hebreeuws is klein, met name de zinsconstructie wijkt op veel punten af. Opmerkelijk is dat het Hebreeuws van rechts naar links wordt geschreven met het Hebreeuwse alfabet. Het Hebreeuws heeft ook invloed gehad op de Nederlandse taal. Enkele woorden die zijn overgenomen van het Hebreeuws naar het Nederlands zijn: ‘Amen’, ‘Hallelujah’, ‘Sjabbat’, ‘Satan’, ‘Talmoed’ en ‘Tof’ (van tov=goed). Verder spreekt de Israëlische bevolking over het algemeen zeer goed Engels.

Telefoneren:

Als je vanuit Israël naar Nederland wilt bellen, kies je eerst 00 31 gevolgd door het telefoonnummer zonder de nul aan het begin. Voor bellen vanuit het hotel wordt een toeslag gerekend op het standaard tarief. De goedkoopste manier om naar Nederland te bellen is met een telefoonkaart vanuit een telefooncel. Telefoonkaarten zijn bij tabakswinkel te verkrijgen. Comfortabeler telefoneren kan in een van de vele telefoonkantoortjes met een kleine toeslag op het standaard tarief bellen. De algemene alarmnummers in Israël zijn: politie: 100; ambulance: 101; brandweer: 102.

Elektriciteit:

240 volt, in sommige gevallen nog 220 volt.

 


  •  
    BEL NU ONS CONTACT CENTER +31 23 75 10 600