Visum

Reisdocumenten

Bulgarije

Voor Bulgarije dient u in het bezit te zijn van een geldig Nederlands paspoort of identiteitskaart dat bij terugkomst nog geldig is.

Curaçao

Voor Curaçao is een geldig Nederlands paspoort vereist dat tot na thuiskomst nog geldig is. Omdat u naar een ander werelddeel reist is een identiteitskaart niet voldoende! Bij binnenkomst dient u een volledig ingevulde en ondertekende ED-kaart (een immigratiekaart) te overhandigen. Deze ontvangt u in het vliegtuig.

Cyprus

Voor Cyprus dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort of ID-kaart die bij terugkomst in Nederland nog 3 maanden geldig is. U ontvangt een toeristenvisum bij aankomst op de luchthaven. U hoeft hier niets voor te betalen.

Duitsland

Voor Duitsland dient u in het bezit te zijn van een geldig Nederlands paspoort of identiteitskaart dat bij terugkomst nog geldig is.

Egypte

Voor Egypte dient het Nederlandse paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn bij terugkomst. Het is niet mogelijk om te reizen met een identiteitskaart. U heeft voor Egypte een visum nodig dat u bij aankomst in Egypte tegen betaling van 27,50 per persoon kunt aanschaffen.

Gambia

Voor Gambia dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat nog tenminste een halfjaar geldig is wanneer u weer vertrekt uit Gambia. Reizigers die de Nederlandse nationaliteit bezitten hebben geen visum nodig. Op de heenvlucht krijgt u een formulier, een inreisvisum, die u in dient te vullen. Bij vertrek op de luchthaven van Gambia dient u wederom een formulier in te vullen. Bij vertrek uit Gambia wordt een 'departure-taks' berekend. De 'departure-taks' is al bij uw ticket inbegrepen.

Griekenland

Voor Griekenland dient u in het bezit te zijn van Nederlands paspoort of identiteitskaart dat bij terugkomst in Nederland nog geldig is.

Israël

Voor Israël heeft u een paspoort nodig en dient nog minimaal 6 maanden na terugkomst geldig te zijn. Uw paspoort dient 1 lege pagina te hebben. Indien u langer dan 3 maanden in Israël wilt verblijven heeft u een visum nodig.

Macedonië

Voor Macedonië dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een Nederlandse (EU) identiteitskaart.

Marokko

Voor Marokko dient u in het bezit te zijn van een geldig Nederlands paspoort die bij terugkomst nog geldig is. Bij een verblijf van maximaal 3 maanden heeft u geen visum nodig.

Portugal

Voor Portugal dient u in het bezit te zijn van een geldig Nederlands paspoort of Nederlandse identiteitskaart dat nog tot na het verblijf geldig is. Er is geen visumplicht.

Tunesië

Voor Tunesië dient u in het bezit te zijn van een Nederlands paspoort die bij terugkomst in Nederland nog geldig is. Indien er een volledig verzorgde pakketreis via Corendon geboekt is volstaat een geldige identiteitskaart met pasfoto, hoewel een paspoort wel wordt aanbevolen.

Turkije

Voor reizen naar Turkije dient u in het bezit te zijn van een Nederlands paspoort met minimaal één lege visumpagina of een nationale identiteitskaart. Beide dienen minstens nog 60 dagen na afloop van de visumperiode geldig te zijn. Dit betekent dat uw reisdocument bij de aanvang van geldigheid van een nieuw visum nog minimaal 8 maanden geldig moet zijn.

Voor Turkije heeft u tevens een visum nodig. U dient het visum (een E-visum) voor vertrek aan te schaffen.

Corendon biedt u nu de mogelijkheid om uw visum makkelijk en veilig aan te schaffen via een betrouwbare partner in Nederland. Deze website is niet alleen in het Nederlands, maar biedt u ook meerdere betalingsmogelijkheden aan zoals bijvoorbeeld Ideal, Paypal en Mister Cash. De kosten van dit visum bedragen € 24,50 en u kunt dit visum aanvragen via www.visa4turkey.nl/corendon.

U kunt natuurlijk ook rechtstreeks op de Engelstalige site van het Turkse Ministerie van Toerisme de visums aanvragen. Houdt u er rekening mee dat u daar alleen met een credit card kunt betalen. De kosten van dit visum bedragen $ 20,- en u kunt hiervoor terecht op: www.evisa.gov.tr/en/.

Wanneer u uw visum heeft aangevraagd, wordt dit per e-mail naar u toegezonden. Het visum dient u uit te printen en mee te nemen naar Turkije. Let er voor beide websites op dat de naam wordt gebruikt, zoals die in het paspoort staat en dat de overige gegevens ook correct zijn. Wijzigingen zijn achteraf niet meer mogelijk.

U kunt eventueel een regulier visum kopen bij binnenkomst in Turkije, maar aanbevolen wordt het visum vóór vertrek aan te schaffen. Het papieren visum wordt tot 1 juli 2015 aan de grens verstrekt conform de huidige visumprocedure. De kosten bedragen € 25,- per visum. Houdt u rekening met lange wachtrijen aangezien er maar enkele verkooppunten beschikbaar zijn.

Overige nationaliteiten

Heeft u een andere nationaliteit dan de Nederlandse of beschikt u over een Nederlands vreemdelingenpaspoort of een Nederlands vluchtelingenpaspoort, neemt u dan contact op met het consulaat of de ambassade van het betreffende land!

Voor overige nationaliteiten en voor de meest actuele informatie over visum en reisdocumenten raadpleeg altijd www.cibt.nl

Reisdocumenten kinderen

Kinderen van alle leeftijden hebben een eigen reisdocument nodig als ze naar het buitenland reizen. Bijschrijven van het kind in het paspoort van de ouders is niet meer mogelijk. Kinderen vanaf 14 jaar hebben een eigen paspoort of identiteitskaart (ID-kaart) nodig vanwege de identificatieplicht. Ook moeten kinderen zich kunnen identificeren met een geldig identiteitsbewijs als zij medische zorg nodig hebben. Dit geldt voor iedereen, dus ook voor minderjarigen jonger dan 14 jaar.

Meereizend kind met ouder met andere achternaam

Wanneer een kind meereist met een ouder met een andere achternaam en de Schengengrens wil passeren, kan gecontroleerd worden of er daadwerkelijk een ouder-kind relatie is. Doel van deze extra controle is om kindontvoeringen tegen te gaan.

Bij paspoortcontrole op Nederlands grondgebied heeft de Koninklijke Marechaussee altijd toegang tot de Basisregistratie personen, waarin zij bij twijfel kan nagaan wie de ouders van een kind zijn of wie het ouderlijk gezag heeft.

Sommige landen eisen een verklaring waaruit blijkt dat de meereizende ouder ook daadwerkelijk de ouder is of het gezag heeft. Informeer hiernaar bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming.

Daarnaast kan een ouder de naam van de (gewezen) echtgenoot of geregistreerd partner in zijn of haar reisdocument laten opnemen. Als de (gewezen) partner dezelfde achternaam heeft als het meereizende kind kan dat bijdragen aan een vlotte grenspassage.

Binnen het Schengengebied vinden geen grenscontroles plaats. Dus ook geen onderzoek naar de ouder-kind relatie.

Meereizend kind met iemand anders dan de ouders

Reist een kind mee met iemand anders dan de ouders, bijvoorbeeld een familielid, dan eisen sommige landen een verklaring waarin de ouders toestemming (toestemmingsverklaring) geven voor deze reis. U kunt bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming informeren naar de toelatingseisen die voor dit land gelden. De Koninklijke Marechaussee biedt informatie over grenscontrole aan de Nederlandse grens.

 
BEL NU ONS CONTACT CENTER +31 23 75 10 600