Voordelig vliegen naar Palma de Mallorca

Corendon.com biedt goedkope vluchten aan naar Palma de Mallorca. Mallorca behoort tot de eilandengroep “de Balearen” en is tevens het grootste eiland van de archipel. Waarom naar Mallorca? Mallorca is al jaren een van de meest populaire Spaanse vakantie bestemmingen en dat is niet zomaar. Mallorca is een eiland dat voor ieder wat wils biedt. Kilometerslange zandstranden, een fantastisch klimaat, leuke badplaatsen en een fantastische keuken. Gewoonweg lekker luieren, een sportieve vakantie, dansen tot diep in de nacht of shoppen alles kan op het zonovergoten eiland Mallorca.

Luchthaven Palma de Mallorca:

Luchthaven Son Sant Joan (PMI) is een vliegveld ongeveer 8 kilometer ten oosten van de hoofdstad van Mallorca, Palma de Mallorca. De luchthaven is ook bekend onder de namen Palma de Mallorca.

Klimaat Mallorca:

Mallorca kent een Middellands zeeklimaat. Gedurende het zomerseizoen is het er warm met temperaturen van 23 graden in het laagseizoen tot 30 graden in het hoogseizoen.

Autohuur:

Mallorca is een schitterend en veelzijdig eiland. Met een huurauto kunt u het eiland op uw eigen gemak verkennen. U kunt een auto huren via www.corendon.com/autohuur.

Lokale Keuken:

De traditionele keuken van Mallorca is zeer gevarieerd. De gerechten worden vooral gemaakt van wat het eiland zelf te bieden heeft. Veel groenten van het platteland en verse vis, zeevruchten uit de Middellandse zee. U kunt in vele plaatsen tapas bestellen. Als u de traditionele Mallorcaanse keuken wilt ontdekken, zult u het binnenland in moeten of de kleinere vissersplaatsjes moeten opzoeken. In de badplaatsen zitten tal van restaurants met een zeer gevarieerd aanbod. De meeste restaurants hebben ook vegetarische gerechten op de kaart staan.

Praktische informatie over Palma de Mallorca:

Vluchtduur: De vluchtduur naar Mallorca bedraagt ca. 2,5 uur..
Tijdverschil: Er is geen tijdverschil.
Reisdocumenten: U heeft een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart nodig. Controleer altijd voor vertrek of de geldigheid van het document ruim voldoende is.

Geldzaken:

Betaalmiddel in Mallorca is de euro (€). Geldautomaten zijn aanwezig en accepteren vrijwel altijd Nederlandse pinpassen. Creditcards worden op veel toeristische plekken zoals hotels, restaurants en grotere winkels geaccepteerd. Het is gebruikelijk om fooien van tussen de 5 en 10% te geven aan obers, taxichauffeurs en gidsen.

Taal:

De officiële taal in Spaans. Echter kunt u zich in de toeristische plaatsen op Mallorca prima verstaanbaar maken wanneer u Engels of Duits spreekt.

Telefoneren:

Uw mobiele telefoon is over het algemeen goed bereikbaar op Mallorca. Openbare telefoons zijn in bijna elke plaats te vinden. De meeste toestellen zijn kaarttelefoons. Telefoonkaarten kunt u kopen in tabakswinkels en in de meeste souvenirwinkels. Belt u naar Nederland, dan dient u eerst 0031 (mobiel: +31) in te toetsen. Vergeet hierna niet de eerste 0 van het Nederlandse (net)nummer weg te laten.

Elektriciteit:

De netspanning bedraagt 220 V. Op de stopcontacten passen dezelfde stekkers als in Nederland.


  •  
    BEL NU ONS CONTACT CENTER +31 23 75 10 600