Gran Canaria in Spanje

Vakantiebestemming Gran Canaria is een van de bekendste Canarische Eilanden. Jaarlijks komen er uit heel Europa talloze zonaanbidders naar dit eiland. Het toerisme concentreert zich met name aan de zuidkant. Hier liggen prachtige zandstranden met mooi goudbruin zand. Er zijn drukke en bekende stranden, zoals het lange zandstrand van Maspalomas. Een eindeloos lange strook van zand die begint bij Playa del Inglés en zich uitstrekt tot de vuurtoren van Maspalomas, langs een woestijn van duinen. Maar er zijn ook veel andere stranden aan de zuidkust. Je vindt hier rustige familiestranden, zoals San Agustín, het strand van Amadores of het kleine strand van Puerto de Mogán. Als u de drukke badplaatsen achter u laat is er ook een ander Gran Canaria te zien. Een bergachtig landschap met een grote verscheidenheid aan subtropische flora en fauna. Indrukwekkende bergpartijen en diepe valleien vormen een fraai samenspel waarbij het een genot is om er met de auto of fiets doorheen te rijden. Gran Canaria barst van de sfeervolle dorpjes waar u op rustige dagen zomaar de enige toerist kunt zijn die daar rondloopt. Heeft Gran Canaria u nieuwsgierig gemaakt, boek dan via Corendon.com een goedkope vliegticket naar Gran Canaria!

Luchthaven Las Palmas Airport:

Luchthaven Gran Canaria, ook wel bekend als Las Palmas Airport en Gando Airport, bevindt zich aan de oostkust van het eiland Gran Canaria, ongeveer 19 km ten zuiden van Las Palmas de Gran Canaria.

Klimaat Gran Canaria:

Gran Canaria kent een mild klimaat met het hele jaar door aangename temperaturen. In de winter ligt de gemiddelde maximum temperatuur nog altijd tussen de 18 en 20 graden. Het regent weinig op Gran Canaria.

Autohuur:

Wij raden u aan om een huurauto te nemen als u een vakantie op Gran Canaria doorbrengt. De wegen op Gran Canaria zijn in prima staat en ook dat is al een reden om een auto te huren. Blijf wel op de verharde wegen want op de onverharde wegen bent u niet verzekerd. Hou er wel rekening mee dat bijna alle autoverhuurbedrijven op Gran Canaria tegenwoordig om een creditcard vragen als borg voor eventuele bekeuringen en schade. Neem bij de autoverhuur een Full Insurance verzekering, dit is vergelijkbaar met een Nederlandse all-risk autoverzekering. De minimumleeftijd voor het huren van een auto op Gran Canaria is 21 jaar.

Lokale Keuken:

De internationale keuken heerst op Gran Canaria. Het maakt niet uit van welke smaak u houdt. Op Gran Canaria heeft u een ruime keus uit verschillende eetgelegenheden want vrijwel elke keuken is wel vertegenwoordigd. In de typische vissersdorpen zullen vis en schaaldieren de menukaart domineren. Andere gerechten die veel voorkomen binnen de Canarische keuken zijn soepen en stoofgerechten, waarbij de beschikbaarheid aan ingrediënten bepaalt hoe het gerecht er uit komt te zien. En natuurlijk vindt u ook Tapas gerechten op de meeste menukaarten.

Praktische informatie over Gran Canaria/Spanje:

Vluchtduur: De vluchtduur naar Gran Canaria bedraagt ca. 4:20 uur.
Tijdverschil: Op Gran Canaria is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Reisdocumenten: Nederlanders hebben een geldig paspoort of een geldige ID-kaart nodig. Belgen hebben een geldige toeristenkaart of een geldige Identiteitskaart nodig. Indien u niet de Nederlandse nationaliteit bezit dient u bij de ambassade of het consulaat van eigen land naar de exacte grensdocumenten te informeren. Reizigers dienen zelf te zorgen dat zij op tijd in het bezit zijn van de benodigde reisdocumenten.

Geldzaken:

Op Gran Canaria gebruikt men de euro als betaalmiddel. Elke bank beschikt over een pinautomaat waar je met een EC/Maestro pinpas gemakkelijk geld op kunt nemen. Credit cards worden op veel plaatsen geaccepteerd, vooral in de toeristische gebieden. Sommige kleine winkeltjes en restaurants accepteren geen credit cards en beschikken niet over een pinautomaat.

Taal:

Op Gran Canaria wordt voornamelijk Spaans gesproken. Met Engels kunt u ook bijna overal terecht op Gran Canaria.

Telefoneren:

Wilt u vanuit Gran Canaria met Nederland telefoneren, dan is het internationale toegangsnummer 07, gevolgd door het landennummer 31, dan het netnummer van de Nederlandse stad zonder de eerste 0, en ten slotte het abonneenummer. Het internationale landennummer voor België is 32.

Elektriciteit:

De netspanning op Gran Canaria is 220 volt. De gebruikte contactdozen in de accommodaties zijn vaak hetzelfde als in Nederland en België.


  •  
    BEL NU ONS CONTACT CENTER +31 23 75 10 600