Bourgas in Bulgarije

Bulgarije, het land aan de Zwarte Zee, waar het tijdens de warme zomers heerlijk vertoeven is in de verkoelende wind, waar het zeewater door de verbinding via de Bosphorus met de Egeïsche Zee aangename temperaturen bereikt, waar ’s winters volop wordt geskied en waar traditie en ambacht hoog in het vaandel staan.

Met Corendon.com vliegt u eenvoudig en snel naar Bourgas. De stad bourgas is de op een na grootste stad aan de zwarte zee kust. De stad telt ongeveer 210.000 inwoners Bourgas is hoofdzakelijk bekend is om zijn vliegveld, dat een aantal van de Bulgaraars populaire toeristische bestemmingen bedient.

Luchthaven Bourgas:

Luchthaven Bourgas is gelegen aan een baai in het zuidelijke Zwarte Zee gebied van Bulgarije. De luchthaven ligt op circa 10 km van de gelijknamige stad.

De luchthaven is metname populaire bij vakantiegangers die hun vakantie doorbrengen in de toeristische badplaatsen zoals Sunny beach, Nessebar, Pomorie en Goldensands. De aanwezigheid van toeristen is de luchthaven ingesteld op grote aantallen bezoekers en heeft daarom ook de nodige faciliteiten. In 2004 ontving de luchthaven nog de “Aword” voor beste luchthaven van Bulgarije.

Klimaat Bulgarije:

Bulgarije heeft een gematigd landklimaat. De winters zijn koud met gemiddelde dagtemperaturen van -2°C in het noorden tot +2°C in het zuiden. In de zomer loopt de temperatuur op tot gemiddeld 23°C in het noorden en 35°C in het zuiden.

Autohuur:

Mits u in het bezit bent van uw nationaal rijbewijs, is het mogelijk Bulgarije door te reizen met een huurauto.

Lokale Keuken:

In Bulgarije wordt veel gebruik gemaakt van verse groenten, rauw, gegrild of gestoofd met vlees in terracotta. De Bulgaarse keuken is verder rijk aan knoflook, uien, olie en kruiden. De Bulgaren beginnen hun maaltijd altijd met een salade en zij drinken hier de beroemde rakia bij, een schnapps gemaakt van druiven.

Praktische informatie over Bulgarije:

Vluchtduur: De vluchtduur naar Bourgas bedraagt ca. 3:00 uur.
Tijdverschil: In Bulgarije is het een uur later dan in Nederland.
Reisdocumenten: Reizigers dienen in het bezit te zijn van een geldig Nederlands of Belgisch paspoort / identiteitskaart dat nog 6 maanden na terugkomst geldig dient te zijn. Reizigers met een andere nationaliteit dan de Nederlandse of Belgische dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade of consulaat.

Geldzaken:

De Bulgaarse munt heet de lev (meervoud leva). Een lev is onderverdeeld in honderd stotinki. (enkelvoud stotinka). In alle grotere plaatsen kan men Bulgaarse leva pinnen. Geld wisselen kan bij alle banken en geldwisselkantoren. Wisselen bij banken is veiliger. Bij commerciële wisselkantoren is niet altijd duidelijk wat de koers is of hoeveel de commissie bedraagt. Wissel nooit geld op straat. Ten eerste is het verboden en ten tweede bestaat er de kans dat u opgelicht wordt. Betalingen met creditcards en pinpassen (debit cards) zijn nog niet populair. Zorg er daarom voor dat u altijd wat geld op zak heeft.

Taal:

De Bulgaarse taal behoort tot de Zuidslavische taalgroep en de officiële taal is dan ook Bulgaars. Overigens kunt u op de meeste plaatsen en in de meeste hotels met een van de moderne Europese talen terecht.

Elektriciteit:

220 volt wisselstroom. Contactdozen en stekkers zijn over het algemeen hetzelfde als in Nederland.


  •  
    BEL NU ONS CONTACT CENTER +31 23 75 10 600