Vakantie naar Alanya

Een vakantie naar Alanya is genieten van zon, zee en strand! Alanya is inmiddels een populair vakantieoord. Alanya's warme klimaat zorgt vrijwel het gehele jaar voor uitstekende strandcondities. De stads-stranden liggen 300 dagen per jaar te schitteren in de zon. Alanya is de drukst bezochte badplaats van Turkije. Naast de stranden beschikt Alanya ook over talloze winkels, restaurants, cafés en bars. Alanya vlijt zich tegen een imposante rots aan die plots opduikt tussen het Cleopatrastrand en het Ooststrand. Op "deze rots" staat een enorme burcht uit de 13e eeuw, één van de prachtigste bezienswaardigheden in Alanya. Bent u op zoek naar een bestemming met zon, zee, strand, uitgaan, shoppen en cultuur boek dan een goedkope vliegticket naar Alanya via Corendon.com.

Luchthaven Alanya Gazipasa Airport:

Gazipasa airport is de nieuwe luchthaven bij de badplaats Alanya. Deze nieuwe luchthaven ligt op 40 kilometer afstand van Alanya. Met de komst van deze nieuwe luchthaven bij Alanya bent u dus sneller in de populaire badplaats Alanya, namelijk binnen een half uur.

Klimaat Alanya:

Alanya kent een heerlijk klimaat. In het voor- en naseizoen kunt u genieten van een heerlijk zonnetje en in de zomermaanden wordt het aangenaam warm. Alanya is met jaarlijks 3220 uur zon één van de zonnigste plaatsen van Turkije.

Autohuur:

Mits u in het bezit bent van uw nationaal rijbewijs, is het mogelijk Turkije door te reizen met een huurauto. Alle grote Europese verhuurbedrijven bezitten vestigingen in Turkije, maar is uiteraard ook te boeken bij onze plaatselijke agent of host(es). Wij adviseren u een auto te huren waardoor u zelf de omgeving Alanya kunt verkennen. De Turkse verkeersborden zijn volgens de internationale richtlijnen. Archeologische en historische plaatsen zijn aangegeven door gele borden. Men rijdt rechts. Snelheidslimiet in de steden is 50 km/uur, buiten de steden 90 km/uur. autohuur

Lokale Keuken:

Het meest opwindende aan de Turkse keuken zijn de meze, heerlijke hapjes die op zichzelf al een maaltijd vormen of als voorgerecht worden gegeten. Met de meze stellen de Turkse koks hun fantasie en creativiteit op de proef, bijvoorbeeld 101 variaties met aubergine. De meze zijn bij uitstek geschikt voor vegetariërs; börek (pasteitjes gevuld met kaas en kruiden), dolma (druivebladeren gevuld met rijst), auberginedips en salades, yoghurt en knoflooksausjes. Olijfolie is de basis van de Turkse keuken. Sommige mensen vinden dat te vettig, weer andere zweren erbij. Het schijnt dat die olijfolie de weelderigheid van de haardossen stimuleert, die in de mediterrane streken zo wordt gewaardeerd. Aan de presentatie wordt de grootste zorg besteed, zelfs het kleinste gerechtje wordt gegarneerd met peterselie, citroen en olijven. Bij de meze wordt zoveel versgebakken Turks brood (pide) geserveerd als u maar wilt. Vanwege de vier zeeën die de Turkse kusten beroeren is ook vis een hoofdbestanddeel van de Turkse keuken. Naast de hamsi, lekkere vishapjes van ansjovis als onderdeel van de meze, worden er hoofdschotels van zeebaars, boniter, zwaardvis, inktvis, grote garnalen, brasem en rode poon geserveerd. Lamsvlees wordt het meest gegeten, als de welbekende kebab, maar ook als köfte (gekruide vleesballetjes). Kip is iets minder populair, maar wordt smakelijk bereid met walnoten, knoflook en paprika en verwerkt in Circassische gerechten. Bij de gerechten worden gewoonlijk salades geserveerd en rijst (pilav), bereid met pijnappels, rozijnen en kruiden.

Praktische informatie over Alanya/Turkije:

Vluchtduur:

De vluchtduur naar Alanya – Gazipasa Airport bedraagt 3 uur en 30 minuten.

Tijdverschil:

In Alanya/Turkije is het een uur later dan in Nederland.

Reisdocumenten:

Reizigers naar Alanya dienen in het bezit te zijn van een geldig Nederlands of Belgisch paspoort en dient nog tot 3 maanden na het verblijf geldig te zijn. Reizigers met een andere nationaliteit dan de Nederlandse of Belgische dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade of consulaat. Voor binnenkomst in Turkije dienen Nederlanders in het bezit te zijn van een geldig visum. Bij aankomst in Turkije betaalt u € 15,- per persoon voor het visum.

Geldzaken:

In Alanya/Turkije wordt betaald met de Turkse nieuwe lira (TRY). Ook de euro is op veel plaatsen te gebruiken. De actuele stand van deze valuta (muntsoort, munteenheid) vindt u op de wisselkoers pagina http://www.wisselkoers.nl/

Taal:

De officiële taal is Turks, en wordt door ongeveer 90% van de bevolking gesproken. Het huidige Turks heeft veel leenwoorden overgenomen uit het Arabisch en het Perzisch, maar wordt geschreven in het latijns alfabet. Tot in het westen van China wordt op de Kaukasus en in Centraal-Azië door miljoenen mensen een Turkse taal gesproken. Echter kunt u zich in Turkije prima verstaanbaar maken wanneer u een beetje Engels spreekt.

Telefoneren:

De landcode (landnummer) om iemand in Alanya/Turkije te kunnen bellen is 0090 of +90. Wilt u vanuit Turkije naar Nederland bellen gebruik dan 0031 of +31. (Als u een landcode gebruikt, moet u de eerste 0 van het te bellen nummer weglaten.)

Elektriciteit:

In Alanya/Turkije worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland.

 

 


  •  
    BEL NU ONS CONTACT CENTER +31 23 75 10 600